KOSOVA MİLLİ MARŞINA KAVUŞTU...

PNA-Kosova Meclisi, yeni kavuşmuş bağımsızlığından sonra devletin milli marşını kabul etti. Devlet Başkanı Fatmir Seydiu ve Başbakan Haşim Taçi, Kosova'nın bir devletin sahip olması gereken bayrak, arma ve marş gibi sembollere kavuştuğunu belirterek, milletvekillerini kutladı.

Seydiu, Kosova Anayasası'nın 15 Haziran 2008 günü yürürlüğe girmesiyle, kurumların daha istikrarlı olacağı ve uluslararası toplulukla daha yakınişbirliği olanaklarının bulunacağı yeni döneme gireceklerini söyledi.

Taçi de Kosova kurumlarının NATO ve AB ile bütünleşme yolunda ilerlemeye devam edeceğini ifade ederek, "Bağımsızlığı pekiştireceğiz ve Kosova'nın her yanına hükümetin ulaşmasını sağlayacağız" dedi.

Meclisin kabul ettiği "devlet marşı", Mendi Menciç'in bestelediği 58 saniyelik bir müzikten ibaret. Aynı zamanda besteci olan Kültür Bakanı Valton Beçiri, sözleri olsaydı marşın daha da güzel olabileceğini söyledi.

Marş için düzenlenen yarışmaya, 24'ü yabancı bestecilerin olmak üzere 134 eser katıldı. ABD, AB, Yeni Zelanda ve Rusya'dan besteciler yarışmada yer aldı.

0 Yorum: