6 kişilik Alman heyet Doğubeyazıt'a geldi

alman-basini[1] Ağrı dağında HPG gerillaları tarafından rehin alınan 3 Alman dağcı durumu hakkında aralarında 2 polisin de bulunduğu 6 kişilik Alman heyet Dogubayazıt'ta geldi.

Gelişmeleri yakından izleyen Alman hükümeti dün bir heyeti Ağrı'ya gönderdi. Erzurum Havalimanı'na gelen iki polis ile birlikte 6 kişilik Alman heyeti, önce Ağrı Valisi Mehmet Çetin ile görüştü. Geceyi Ağrı Polisevinde geçiren Alman heyet bugün saat 10.30'da Valiliğe ait bır minibüs ile sivil polis denetiminde Doğubayazıt ilçesine geldi.

Doğubayazıt Emniyet Müdürlüğüne giden ekip, Emniyet Müdürü Aydın Develi ile bir süre görüştü. Bu sırada İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ünal Ayvazoğlu da Emniyet Müdürlüğüne gelerek, görüşmelere katıldı. Yaklaşık iki saat süren görüşmelerle ilgili bir açıklama yapılmadı. Alman heyet, ziyaretten sonra tarihi İshakpaşa Sarayı yoluna girdi. Basın mensupları tarafından takip edildiklerini fark eden heyet, daha sonra yön değiştirerek Ağrı'ya doğru gitti.

Bu arada Alman televizyonları da Doğubeyazıt'ta üs kurdu. Alman ARD, ZDF, RTL, MTV, N24 kanalları muhabirlerini bölgeye göndererek gelişmeleri yakından izlemeye başladı. Televizyonlar, gün boyu gelişmeleri yakından izliyor ve haber saatlerinde canlı yayın yapıyorlar. Gündem

0 Yorum: