Kürt işçilere ülkücü saldırı

Fasist_saldiriya_antifasist_direnis_20061205_202008İstinye'de CANEM Temizlik Firması inşaatında çalışan Kürt işçiler, yaklaşık 400 ülkücünün saldırısına uğradı. Daha önce de özellikle Batı illerinde Kürtlerin linç girişimine maruz kaldığı olaylarda olduğu gibi, bu saldırıda da polis olay yerine ancak 45 dakika sonra geldi. Başta mahalle muhtarı olmak üzere mahalle sakinleri tarafından sözlü tacize maruz kalan ve tehdit edilen işçiler İstanbul'u terk etmeye hazırlanıyor. Son dönemlerde Batı illerinde Kürtlere yönelik başlatılan saldırı dalgasına bir yenisi daha eklendi. Bu seferki ülkücü saldırının hedefi ise İstanbul İstinye'de çalışan işçiler oldu. İstanbul'da 9 Temmuz'da ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırının ardından, İstinye'ye bağlı Pınar Mahallesi'nde bulunan CANEM Temizlik Firması inşaatında çalışan Kürt işçiler, sayıları 400'ü bulan ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. Gece 22.30-23.00 saatleri arasında meydana gelen olaya ilişkin bilgi veren Muammer Gövcü (19), olay gecesini şöyle anlattı:izmirfasistsaldiriogrrp4  

  • 'Çalıştığımız inşaatın bodrum katında dinleniyorduk. Dışarıda bulunan arkadaşlarımızın yanına gelen 2 genç sözlü tacizde bulunmuş.
  • Arkadaşlarımıza bira şişeleriyle saldırmışlar. Bağrışmaları duyar duymaz dışarı çıktık. Fakat bir anda yüzlerce kişi bize taşlı sopalı saldırmaya başladı. Resmen bizi linç etmek istiyorlardı.
  • Sanıyorum kavganın ardından onlardan 3'ü ağır en az 20 kişi, bizden ise 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.' Gövcü, ayrıca olay gecesi orda bulunan ülkücülerin çalıştıkları inşaat şirketinden kimlik bilgilerinin alınmak istendiği belirterek, 'Kimlik bilgilerimizi almış olabilirler' dedi.
  • Güvenliklerinin tamamen tehlikede olduğunu söyleyen Gövcü, sayıları 70'i bulan ve çoğu Şırnak nüfusuna kayıtlı olan Kürt işçilerin köylerine geri dönme kararı aldığını söyledi.

Muhtar tehdit etti!

ülkücü saldırı3 Saldırının tesadüfi bir olay olmadığını söyleyen Hamza Gövcü (22) ise, 'Bundan bir hafta önce bir akrabam bankadan bankamatik başvurusunda bulundu. Fakat ikametgahı bulunmadığı için işlemleri yapılmadı. Biz de inşaatın bulunduğu Pınar Mahalle Muhtarı'na müracaat ettik. Fakat ona ikametgah talebimizi söyler söylemez kendisi bize 'Sizin burada bulunmanız, bulundurmamız hata. Sizi bu mahalleden kovdurmak lazım. Sizi kovması için ev sahibine söylemeliyiz' şeklinde tehdit etti' diye konuştu. Saldırının gerçekleştiği inşaata 300 metre uzaklıktaki polis karakoluna anında bildirdikleri halde polisin olay yerine 45 dakika sonra geldiğini söyleyen Mehmet Gövcü de, 'Mahalle o gün ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırı nedeniyle polis ablukasındaydı fakat olay yerine 5-10 polis gelebildi. Polis olayın sakinleşmesi için havaya birkaç el ateş açtı. Daha sonra bizden 4, saldırganlardan ise 8 kişiyi gözaltına aldılar. Saldırganlar aynı gece serbest bırakıldı. Fakat bizim arkadaşlarımız bir buçuk gün gözaltında tutuldu' şeklinde konuştu. METİN İNAN - İSTANBUL(DİHA)

0 Yorum: