Bingöl ve Oramar’da 2 helikopter düşürüldü

helikopter dusme Kurdistan-post.org/ANF BEHDİNAN (15.07.2008) - Bingöl ve Oramar’da iki skorsky tipi helikopter HPG gerillaları tarafından düşürüldü. Bingöl’de düşürülen helikopterin infilak ettiği an gerilla tarafından görüntülendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM)’den alınan bilgilere göre 12 Temmuz günü Bingöl’de gerillalar tarafından pusuya düşürüldükten sonra Heredan karakoluna zorunlu iniş yapan skorsky tipi helikopter alev alarak infilak etti. BİM, “Helikopterin inişi ve ardından hemen infilak edişi gerillalarımız tarafından kamera ile görüntülenmiştir” dedi.

BİR HELİKOPTER DE AVİNKA KÖYÜNE DÜŞTÜ

Ayrıca Oramar Karakolu’ndan 11 Temmuz günü saat 12.30 sıralarında havalanan bir skorsky tipi helikopter de gerilla güçlerinin pususuna düştü. BİM, ağır silahlarla vurulan helikopterin alev alarak bir süre ilerlediği, daha sonra da Oramar ile Avaşin arasında bulunan Avinka Köyü yakınlarına düştüğünü bildirdi. BİM, “Helikopterin düşmesinin ardından Türk ordusunun kayıpları netleştirilemezken, alanda iki gün süren arazi yangını çıkmıştır” bilgisini verdi.

HPG gerillaları 3 şoförü gözaltına aldı

BEHDİNAN (15.07.2008)- HPG gerillaları, Yüksekova ilçesindeki Kamışlı Köyü Jandarma Karakolu'na askeri malzeme ve mühimat taşıyan 3 sivil araç şoförünü gözaltına alındı. HPG Anakarargah Komutanlığı da bir açıklama yaparak, askeri malzeme taşıyan sivil araç sahiplerini uyardı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, 12 Temmuz günü Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan aldıkları inşaat malzemelerini Yüksekova ilçesindeki Jandarma Karakolu'na taşıyan 2 kamyon gerillallar tarafından ateşe verildiğini, 3 şoförün ise gerillalarca gözaltına alındığını duyurdu.

Öte yandan HPG Anakarargah Komutanlığı da bir açıklama yaparak, askeri malzeme taşıyan sivil araç sahiplerini uyardı. HPG yaptığı açıklama şöyle:

‘’Başta Botan ve Zağros sahalarımız olmak üzere Kürdistan'ın birçok yerine, Türk ordusuna ait kışla, karakol ve askeri tepelere sivil araçlarla erzak ve askeri mühimat taşınmaktadır. HPG Gerillalarının etkinliği karşısında çözümsüz kalarak bu yöntemlere başvuran Türk ordusu, savaş kurallarını çiğneyerek halka ait araçları kullanmaktadır. Kendi askeri araç ve personelini tehlikeye sokmayıp, halkı tehlikelerle karşı karşıya bırakacak bu sevkiyat yöntemine karşı halkımızın duyarlı olması gerekmektedir. Halkımız duyarlı olup bu oyunlara alet olmamalı, kendilerini tehlikeye sokmamalıdır.’’

0 Yorum: