Hayat Tv ekranları karartıldı

hayat_tv_logo Kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Hayat Televizyonu'nun yayını 'Bölücü içerikli yayın yaptığı' iddiası ile durduruldu.

'Hayatın Tüm Renkleri' sloganıyla 3 Aralık 2007 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Televizyonu'nun ekranı, öğleden sonra karartıldı. İngiltere merkezli Hayat Media Şirketi adına, Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Hayat Televizyonu'nun frekansı 'Bölücü içerikli yayın yaptığı' iddiası ile iptal edildi. Ancak, herhangi bir mahkeme kararına dayanmayan ve somut bir gerekçe içermeyen bu kararda, iddia edilen suça dair hiçbir bilgi ya da kanıt gösterilmedi.

Hayat Tv: Kapatma AKP'nin yandaş medya yaratma gayretinin uzantısıdır

'Bölücü içerikli yayın' yaptığı iddiası ile yayını durdurulan Hayat Tv, kapatma kararının AKP Hükümeti'nin yandaş medya yaratma, medyayı satın alma ve köşe sıkıştırmanın uzantısı olarak değerlendirdi.

'Hayatın Tüm Renkleri' sloganıyla 3 Aralık 2007 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Televizyonu, Türksat yetkilileri tarafından frekansının iptal edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kararın herhangi bir mahkeme kararına dayanmadığı ve somut bir gerekçe içermediği belirtilen açıklamada, iddia edilen suça dair hiçbir bilgi ya da kanıt gösterilmediği kaydedildi.

Uygulamanın AKP Hükümeti'nin yandaş medya yaratma, medyayı satın alma ve köşeye sıkıştırma gayretlerinin uzantısı olarak değerlendirildiği açıklamada, 'Türksat'ın aldığı kararın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur, uluslar arası sözleşmelere aykırı, keyfi bir karardır' denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 'Hayat Televizyonu'nun ekranları gerçekleri söylemekten asla vazgeçmediği, AKP Hükümeti'nin taktığı sahte demokrasi maskesini yırttığı için karartılmıştır. Kısılmak istenen halkın sesidir, Kurulduğu günden bu yana işçi haklarını savunan, emekçilerin eylemlerine en geniş biçimde yer veren, her alanda demokrasi ve özgürlükleri savunan Hayat Televizyonu, medyada tek ve gerçek muhalefet odağı olduğu için karartılmıştır.'

Açıklamada ayrıca Türksat şirket yetkilileri ve AKP Hükümeti'ne bu hukuk dışı kararı geri alma çağrısı yapıldı.

DİHA

0 Yorum: