Eşzamanlı saldırılar arttı

iran turkey

İran ve Türkiye, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki hafta Bağdat ziyaretinden sonra Güney Kürdistan'a yönelik hava saldırılarını şiddetlendirdi. Siviller bombardıman nedeniyle bulundukları yerleri terk ederken, Irak ve Güney Kürdistan hükümetinin hava saldırısı karşındaki sessiz tutumunu koruması dikkat çekti.

image


Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) dün geçtiği habere göre, son beş gündür Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarını artıran İran ordusu, önceki gece de saat 23.00 sıralarında Xinere, Sinine, Lolan, Birikim ve Mirgemer gibi geniş bir alanı havan ve katyuşalarla bombaladı. Yaylaya çıkan köylüler bombaların hedefi olurken, Mirgemer'de bir kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırılar sonucu köylülerin yerlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. Top atışlarından sonra bölgenin birçok ormanlık alanında yangınlar çıktığı ifade edildi. İran ordusuyla eşzamanlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de hava saldırıları ve top atışlarını yoğunlaştırdı. Başbakan Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinden sonra saldırılarını artıran TSK, son üç günde art arda hava saldırılarında bulundu. 18 Temmuz'da Zap'ı bombalayan TSK uçakları, önceki gün de Güney Kürdistan'ın Amediye ilçesinin Kanimasi beldesine bağlı Maye, Ormana ve Ura köylerine top atışları yaptı. Köylüler, saldırılar karşısında sessiz duran Irak ve Güney Kürdistan hükümetine tepkili. İran ve Türkiye'nin bombalamalarının hedefinin siviller olduğunu belirten köylüler, saldırıların biran önce durdurulması için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

image


Bölge'de yürütülen operasyonlar kapsamında çatışmalar da yoğunlaştı. HPG 18 Temmuz'da Bingöl Yedisu kırsalında çıkan çatışmada, 1975 Adıyaman doğumlu Hasari Güneş (Agit Roj) ile 1978 Sine doğumlu Faruk Sawati (Kawa Sine) adlı HPG'lilerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Şırnak kırsalında da operasyona çıkan bir askeri konvoya HPG'lilerin saldırısı sonucu 1 askerin yaşamını yitirdiği, 3 askerin de yaralandığı bildirildi. ALTERNATİF

0 Yorum: