İran'da 5 Kürt idam edildi

iranda_idamlar_kurt _kurdish

İran'da 5 Kürt, 'PJAK'a yardım ettikleri' iddiası ile idam edildi. İdam edilenler arasında 15 yaşında bir çocuk da bulunuyor.
Dünyada en fazla idam cezalarının verildiği ikinci ülke olan İran'da 5 Kürt 'PJAK'a yardım ettikleri' gerekçesiyle idam edildi. Cep telefonundan çekilen görüntülerde aralarında bir gazeteci ve 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu belirtilen 5 Kürt Tebriz kentinde idam ediliyor. Temmuz ayı içinde çekildiği belirtilen görüntülerde çevrede bulunan bir grubun da idamları alkışladığı görülüyor.

image


Kürtlere karşı baskılarda artış
İran'da özellikle son dönemlerde Kürtler üzerinde uygulanan idam politikası dikkat çekiyor. Özellikle Mahmud Ahmedinecad'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, idam edilen Kürtlerin sayısında artış görüldü. Kürt parti ve kurumları İran'ın Kürtlere yönelik baskı ve sindirme politikasını arttırdığını belirterek, duyarlılık çağrısı yaparken, İran'da yüzlerce Kürt idam tehdidi altında bulunuyor. PJAK adına faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Türkiye vatandaşı Hasan Hikmet Demir (35) de, Xoy kentinde ailesine haber verilmeden idam edilmişti.
OKTAY CANDEMİR -VAN (DİHA)

0 Yorum: