Irak ordusu KDP ve YNK bürolarını bastı!

iraqiarmy-23-8qaratapa Irak ordusuna bağlı güçlerin Diyala'daki Kürt bölgesi olan Kara Tepe'de YNK, KDP ve Komünist Parti binalarını basarak, parti bayraklarını indirdiği bildirildi.

Baskına ilişkin YNK Basın Bürosu PUKmedia'ya bilgi veren YNK'nin Karatepe Komite Sorumlusu Xelife Xelil, 'Bu sabah saat 10.00'da Mukaddem Abdulrahman komutasındaki Irak ordu güçleri, kurumların hükümete ait olduğu gerekçesiyle Karatepe'deki YNK komite binasına izin almadan girerek bina üzerindeki yeşil bayrak ve YNK bayrağını indirdi, yerine Irak bayrağı dikti' dedi.

Xelil, 'Uzun tartışmalardan sonra YNK bayrağını onlardan geri aldık. Kürdistan bayrağı da yerinde kaldı, dokunmadılar' diye konuştu. Irak güçlerinin YNK binasının yanı sıra KDP ve Komünist Parti'nin de Karatepe'deki binalarına baskın düzenleyerek bayraklarını indirdiklerini söyleyen Xelil, 'Pazartesi gününe kadar binaları boşaltmamız için zaman verildi. Biz de kendi polütbürolarımızı bu konuda bilgilendirdik, cevap bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Bu gelişme Irak hükümetinin Kürt peşmerglerden Diyala'dan çekilmelerini istediği bir dönemde yaşandı. Merkezi hükümet Irak ordusunun artık kendine yetecek güçte olduğunu ileri sürerek Diyala'daki Kürt bölgeleri olan Kara Tepe, Saadiye ve Celewla'de bulunan peşmergerin geri çekilmesini istiyor. Kürt yetkililerin de bu kararı kabul etmişti.

Bu gelişmelerin yaşandığı bir sırada 19 Ağustos günü Irak askeri birlikler Karatepe-Cebare bölgesini kontrol altına almıştı. Askeri birliklerin Germiyan polis güçlerinin yakınında olduğu belirtilmişti.

Diyala'nın kuzeyinde bulunan Kara Tepe, Saadiye ve Celewla'da 2 yıldan beridir 4 bin kişilik bir peşmerge tugayı bulunuyor. Süleymaniye ile sınır olan bu bölgelerde çoğunlukta Şii Kürtler yaşıyor. Federal Kürdistan Bölgesi bu bölgelerin Kürtlere ait olduğu ve Kürdistan'a bağlanmasını istiyor. ANF-SÜLEYMANİYE

“Telebimiz reddedilirse, Irak bakanlıklarıyla ilişkilerimizi keseceğiz’’

Devletin Irak Türkmenleri üzerindeki planları ortaya çıktı

Crocker: “Amerika Hiçbir Şekilde Kürtlere Sırtını Dönmeyecek”

İşte Katliamların TSK ibareli 'GİZLİ' Belgesi

RUS KONSOLUS: “BİZ KÜRDİSTAN’A AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ’’

Crocker, “Erbil - Bağdat Sorunları, ‘anahtar Iraklılarda olacak şekilde’ çözülmeli”

Türk Ordusu Misket Bombaları ile Sivil Halka Zarar Veriyor

Şengal Katliamı bir başlangıçtı

Kerkük üzerinden nüfuz savaşı

Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”

Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi

Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’

Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”

Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor

Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı KERKÜK BİR KÜRT KENTİDİR

0 Yorum: