'O kişi kan akıtıyor'

emine_ayna_mardin_halk Emine Ayna, AKP'nin Kürtleri kandırdığını söyledi ve Erdoğan'ı kastederek, 'İnandığınız kişi kan akıtmaya başladı' dedi
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, AKP'yi sert bir dille eleştirdi. Ayna, 'AKP daha önce gelip halkı çeşitli oyunlarla kandırmıştı. Bizler de onun barışı sağlayacağına, akan kanı durduracağına inanarak oyları vermiştik. Ama bu sefer olmayacak. Çünkü kanı durduracağına inandığımız kişi aslında kan akıtmaya başladı' dedi. Ayna, ayrıca 1 Eylül'de yapılacak mitinglere katılım çağrısı yaptı.
AKP Fethullah Gülen'in koludur
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde halkla biraraya gelen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, onurlu barışı ne AKP, ne CHP, ne de MHP'den isteyeceklerini, kendilerinin sağlayacağını belirterek, 'AKP daha önce gelip halkı çeşitli oyunlarla kandırmıştı. Bizler de onun barışı sağlayacağına, akan kanı durduracağına inanarak oyları vermiştik. Ama bu sefer olmayacak. Çünkü kanı durduracağına inandığımız kişi aslında kan akıtmaya başladı. Kürt kanının akıtıldığı yerde Kürtler buna sebep olan hiç kimseye yemek vermez. Bunu herkes bilsin' dedi. Ergenekon davasının bir kandırmaca olduğunu ancak Ergenekon karşısında bir tek Kürtlerin taraf olduğunu söyleyen Ayna, AKP'nin Gülen cemaatinin bir kolu olduğunu da kaydetti.
'Üç karar aldık' 2.Genel Kongre ile birlikte partilerinin bir netleşme sürecine gittiğini anlatan Ayna, 'Bu süreçte bizler üç karar aldık. Bu kararlardan birincisi operasyonlara karşı nasıl bir hamle gerçekleştirmemiz gerektiğini, bu yönlü eylem ve etkinliklerimizin arttırılması gerektiğini tartıştık. İkincisi çatı tartışması ve diğeri de seçimlerdir' dedi. Ayna, operasyonların durması için herkesin artık daha fazla çalışması gerektiğini kaydederek gerekirse oturma eylemleri, açlık grevleri yapacaklarını ifade etti. Bu kapsam da 1 Eylül Barış Mitinglerine herkesin katılmasını isteyen Ayna, Ergenekon davasına taraf olmadıklarına dair sözleri de sert bir biçimde eleştirdi.
'Ergenekon'un karşısında Kürtler var' Kürtlerin Ergenekon karşısında taraf olduğunu, Ergenekon'un karşısında Kürtlerin olduğunu söyleyen Ayna, 'Ergenekon çetesi varsa Kürt sorununun çözümsüzlüğü için vardır. Kürtleri vurmak üzerinde kurulmuş bir çetedir. Bu yüzden onların dediği anlamda bizim taraf olmamız başkadır. Onların taraf olması başkadır. Aslında onların taraf şekli AKP'nin yanında olmak ama bizler AKP yanlısı değiliz. Bunu herkes anlasın. Ergenekon'a karşı bir tarafız. Çünkü bu bir gerçek ki Ergenekon'un yanında AKP ve CHP var. Ergenekon davası AKP'nin kapatılma davasında tehdit usulü olarak kullanılmış bir hamledir' diye konuştu. Ayna, iddianamede ve tartışmalarda Kürtlerin inkar edildiği ve yok sayıldığı için davaya inanmadıklarını dile getirirken, bu davayla kendilerini halka unutturmaya ve kandırmaya çalıştıklarını söyledi. Ayna, 'Halka çözümsüzlük dayatılıyor. Ama bu halk çözümü Ankara'da arıyor. Çözümü demokratik siyasette istiyor. Ama siz demokrasi yerine ölümü dayatırsanız, bu halkın yolu Kasrik'e döner. Bunu istemiyorsanız çözümü yapmalısınız' dedi. Çatı Partisi çalışmasıyla birlikte demokrasiye inanan, barışı isteyen, Kürtlerin hak ve özgürlüklerinin verilmesi gerektiğine inanan herkesin Çatı Partisi çalışmasında toplanması gerektiğini söyleyen Ayna, bu çalışmayla birlikte Türkiye'nin daha çok demokratikleşeceğini ifade etti.
'AKP Gülen cemaatinin koludur' AKP'nin yıllardır dinle halkı kandırdığını belirten Ayna, 'AKP aslında yıllardır Amerika projesi olan Fethullah Gülen'in bir koludur' dedi. AKP ve Fethullah Gülen politikasının aynı olduğunu söyleyen Ayna, Gülen'in Said-i Nursi'nin cümlelerini değiştirdiğini, Nursi'nin tüm cümlelerinde geçen 'Kürt' kelimeleri yerine 'vatandaş' kelimelerini kullandığını da hatırlattı. Kürt halkının düşmüş olduğu hataya bir daha düşmeyeceklerini belirten Ayna, 'AKP daha önce gelip halkı çeşitli oyunlarla kandırmıştı. Bizler de onun barışı sağlayacağına, akan kanı durduracağına inanarak oyları vermiştik. Ama bu sefer olmayacak. Çünkü kanı durduracağına inandığımız kişi aslında kan akıtmaya başladı. Kürt kanının akıtıldığı yerde Kürtler buna sebep olan hiç kimseye yemek vermez. Bunu herkes bilsin' diye konuştu. Ayna neden Kürtçe konuşmadığını soranlara ise, 'Mardin'de ne zaman Azadiya Welat'ın tirajı artarsa, ben de o zaman Mardin'de Kürtçe konuşurum' cevabını verdi. MARDİN / DİHA

İlk kurşun tartışılmalı!

'PKK muhatap alınmalı'

AKP 'devlet partisi' yolunda

Ergenekon’a AKP’ye ve darbe’ye hayır!

Emine Ayna: Gözaltıların zamanlaması dikkat çekici

Newroz’a ‘Demokratik Özerk Kürdistan’ damgasını vurdu

Türk: Butto’nun ölümü uluslar arası bir oyun

‘KARALAMA KAMPANYALARI BİZİ ETKİSİZ KILMAK İÇİNDİR’

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gazdan etkilenerek Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bireyin özgürlüğü Anayasal güvenceye alınsın, Demokratik özerklikle, Demokratik Cumhuriyeti inşa edelim

DTP eski Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk yaptıkları konuşmalarda öz eleştiri vererek, eksiklerinden dolayı Kürt halkından özür dilediler.

0 Yorum: