BAŞBAKAN NEÇİRVAN BARZANİ, HAMANEY'DEN OPERASYONLARIN DURDURULMASINI İSTEDİ...

UNITED NATIONS KURDISH REGIONAL KURDISTAN BM KURT PNA-Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani, İran'ın dini lideri Ayatullah Ali Hamaney'den Kürdistan bölgesine yönelik gerçekleşen İran bombardımanının durdurulmasını istedi.

Şark El-Ewsat gazetesine açıklamada bulunan Başbakan , İran'ın Kürdistan bölgesine yönelik gerçekleşen bombardımanından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Başbakan, merkezi Bağdat hükümetinden bu sorunun çözümünde yer almasını istediklerini fakat operasyonların hala sürdüğünü belirtti.

'Kürdistan bölge sınırında konuşlanan İran topçu birliklerinin, PJAK'ı bahane ederek bölgeyi bombaladığını ancak bombalanan yerlerde hiçbir şekilde bu örgütün üyelerinin bulunmadığını' kaydeden Başbakan, Kürdistan bölge yönetimi olarak, komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olunmasını esas aldıklarını ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani, "İran'dan bölgeye yönelik gerçekleşen ve köylülere zarar veren bombardımana son verilmesini istiyoruz" dedi.İran ordu güçlerinin bombardımanına maruz kalan Kürdistan Bölge sınırındaki halkın tarih boyunca sitemle karşı karşıya bırakıldığını hatırlatan başbakan ''İranlı dostlaramız bu gerçeği çok iyi biliyor'' dedi.

Başbakan, '' bu çerçevede İran İslam cumhuriyetinin en üst yönetimine başta Ayetullah Ali Hamaney' den operasyonların son bulması için bizzat kendisinin müdahalade bulunmasını istiyoruz'' dedi.

0 Yorum: