İran’da çatışmalar şiddetlendi: Üç günde 51 pasdar öldürüldü

700pjak-logo SALMAS (18.06.2008)- Doğu Kürdistan'da HRK gerillaları ile İran ordusu arasında çatışmalar şiddetlendi. Son üç günde 50'ye yakın İran Devrim Muhafızı öldürüldüğü açıkladı.

Çatışmalara ilişkin PJAK Basın ve İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, son üç günde İran askerleri ile HRK gerillaları arasında yaşanan çatışmalar şiddetlenirken, İran sivil köyleri top atışına tutu. PJAK, gerillaların dün Hewraman bölgesinin Nızare ve Newsud köyleri arasında bir askeri aracı pusuya düşürdü. Buradaki eylemde aralarında subayların da bulunduğu 18 pasdar ölürken 4’ü de yaralandı. Aynı bölgede yaşanan başka bir çatışmada da 4 pasdar öldü.

kuzey irak kurdistan bombalamalar Bir diğer kapsamlı çatışma da aynı gün Salmast kırsalında yaşandı. Açıklamaya göre Şpiran bölgesinde operasyona çıkan askerlerle gerillalar arasında akşama kadar çatışma yaşandı. PJAK, bu çatışmada 19 pasdar ve 5 korucunun öldüğünü duyurdu. Aynı çatışmada Şoreş Amed kod adlı bir gerilla da yaşamını yitirdi. Bu çatışma ardından İran topçularının, bölgeyi top atışına tutması üzerine Storeş ve Şerwani köyleri önemli oranda zarar gördü.

15 Haziran akşamı Meriwan kentine bağlı Gagil köyü yakınlarında çıkan çatışmada 2, Serdeşt yakınlarında çıkan başka bir çatışmada da 3 pasdar öldü.

iran bomb kurdistan pjak PJAK Basın ve İrtibat Merkezi, çok sayıda kayıp veren İran ordusunun bazı bölgelere ağır silah ve asker yığınağı yaptığını da duyurdu. Buna göre Kirmanşah ve Sine kırsalına 3 gündür sevkiyat yapılıyor. Bunun yanısıra Şaho kenti civarına da top ve katyuşa atışları yapılıyor. Bölgedeki Reşmelekani, Pirxıdır, Şımşer, Cımlixan, Sinekon, Celawe, Gozeban, Heware Berze, Heware Hecice, Şeliban köyleri, İran topçularının hedefi durumunda olduğu bildirildi. ANF

0 Yorum: