BAŞKAN BARZANİ , İTALYA PARLAMENTO BAŞKANI FİNİ TARAFINDAN KARŞILANDI...

baskan serok barzani PNA-Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, ''Demokratik İttifak'' kongresine katılmak üzere gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da ülkenin parlamento başkanı Gianfranco Fini tarafından karşılandı.

İtalyan haber ajansı AKİ'nin  haberine göre Başkan Barzani ile Fini arasında gerçekleşen görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile İtalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

İtalyan Demokrat Parti tarafından organize edilen ''Demokratik İttifak'' kongresinde Başkan Barzani'nin demokrasi ve terörizm ile ilgili bir konuşma yapması bekleniyor.

BAŞBAKAN BARZANİ : ''ABD İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI IRAK'IN ÇIKARINADIR''

Peyamner PNA-Kürdistan Bölge başbakanı Neçirvan Barzani , federal Irak ile ABD arasında imzalanması beklenen güvenlik anlaşmasının birinci dereceden Irak'ın çıkarına olduğunu söyledi.

Şark El-Ewsat gazetesine konuşan başbakan ABD ile Irak arasında imzalanması beklenen güvenlik anlaşmasının başta Irak olmak üzere iki tarafın da çıkarına olduğunu inandıklarını belirterek anlaşma sayesinde ABD'nin Irak'taki askeri varlığının yasal bir çerçeveye gireceğini söyledi.Kürdistan Bölge hükümeti olarak anlaşmaya sıcak baktıklarını söyleyen başbakan '' konu gereği anlaşmanın bazı madde ve noktalarında değişiklik istenilebileceği ve bu da normal bir şey'' dedi.Başbakan , her halükarda iki tarafın da ortak bir sonuca varabileceğini söyledi.

Diğer yandan başbakan Neçirvan Barzani, kendisinin ve Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat' a ziyaretlerinin deng gelmesi ihtimali üzerine “Bizim Bağdat’a ziyaretimiz bazı olağan işlerin yerine getirilmesi çerçevesindedir.Biz federal Irak hükümetinin bir parçasıyız. Şu anda, programımızda Erdoğan ile bir görüşme yer almıyor. Ama eğer böyle bir şey olur ve görüşme gerçekleşirse, şüphesiz buna seviniriz” şeklinde konuştu.

0 Yorum: