ALMANYA, HEWLER’DE BAŞKONSOLOSLUK AÇIYOR

imagePNA-Almanya’nın Kürdistan’ın başkenti Hewler’de 2009 yılının başına kadar bir başkonsolosluk açacağı bildirildi. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in bugün Iraklı meslektaşı Hoşyar Zebari'yle yaptığı telefon görüşmesinde Almanya'nın, Erbil kentinde 2009 yılının başına kadar bir başkonsolosluk binası yapılması isteğini kendisine ilettiği belirtildi.

Hewler’de şimdiye kadar Bağdat'taki Almanya Büyükelçiliği'nin küçük bir dış temsilciliği bulunduğu ifade edilen açıklamada, Hewler’de konsolosluğun açılışına kadar mevcut bazı güvenlik sorunlarının çözülmesi gerektiği kaydedildi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki yarın Almanya'nın başkenti Berlin'e resmi bir ziyaret yapacak ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek. (CNN)

ALMAN KATOLİK KİLİSESİ: ‘’TÜKİYE İNSAN HAKLARINDA GÜVENCE VERMELİ’’    

PNA-Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Başpiskopos Robert Zollitsch, din ve insan hakları konusunda güvence veremediği takdirde Türkiye'nin, Avrupa'nın bir parçası olamayacağını bildirdi.

Katolik Haber Ajansı'na (KNA) ait yerel televizyon kanalında konuşan Zollitsch, Türkiye'nin dini haklar ve insan hakları konusunda daha fazla çaba harcaması gerektiğini belirterek, "Haklar teminat altına alınmazsa, Türkiye Avrupa'nın bir parçası olamaz" dedi.

Almanya'da yaşayan Türklerin cami kurmalarının doğal hakları olduğunu, bu hakkın Türkiye'de yaşayan Hıristiyanlar için de geçerli olması gerektiğini ifade eden Zollitsch, Almanya'da yapılan camilerin de gereğinden büyük inşa edilmemesi gerektiğini savundu.(DW)

0 Yorum: