Top atışlarıyla Zap'da ormanları yakıyorlar!

Türk ordusunun Zap'a yönelik hava saldırıları ve top atışları nedeniyle Zap'ta başlayan yangın günlerdir sürüyor. Yangında köylülere ait çok sayıda köy ve bahçe alevler içinde kaldı. Gerillalar yangını söndürmeye çalışıyor.asker_dersim_orman_yakiyor
Günlerdir Zap bölgesinde arazi yangınları devam ediyor. Köylüler ve gerilla kaynakları Türk ordusu tarafından atılan obüs, havan ve misket bombalarından kaynaklı olduğunu belirtti.
Rêkan bölgesi geneli, Werxelê, Bêzelê, Çemço, Avaşin bölgelerinde yangın halen devam ediyor. Buralardaki bir çok köy ve bahçe alevler içinde kaldı.
Gerillalar, bu ay içerisinde özellikle orman ve arazi yangınlarının Türk ordusu tarafından bilinçli olarak çıkartıldığını kaydetti. Kürdistan'ın diğer yerlerinde de orman yangını çıkmayan alan kalmadı. İnsan Hakları Derneği'nin bugün yayınladığı raporda da sadece Haziran ayında 22 alanda orman yangını çıktığı belirtildi. İHD, orman yangınlarının güvenlik güçleri tarafından yapıldığına yönelik iddialara dikkat çekti. İHD, 'Türkiye'nin bir tarafında meydana gelen yangınlara karşı seferber edilen olanakları, diğer taraftan iddia edilenlerle bağdaştırmakta zorlanıyoruz' dedi.
HGP, de son bir haftadır Gabar'ın Derşev, Deşta Bira, Karne, Zıvınga Şıkake, Herareş, Meydin, Şibiryan ve Navser alanlarındaki ormanlık alanların Türk ordusu tarafından ateşe verildiğini kaydetti.
Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretinden sonra Türk ordusunun Güney Kürdistan'a saldırıları arttı. Irak ve Kürt hükümeti ise bu saldırılar karşısında sessiz kalmayı tercih ediyor.
Türk ordusu 19 Temmuz günü 19.20 sıralarında Amediye kazasına bağlı Kanimasi nahiyesindeki Maye, Ormana ve Ura köylerine top atışları yaptı. Yine aynı gün 02.00 sıralarında Güney Kürdistan'a yönelik bombalama başladı ve saat 07.20'ye kadar sürdü.
18 Temmuz'da saat 12.30 sıralarında da Türk savaş uçakları Amediye kazasına bağlı Deraluk nahiyesindeki Nerwe, Rekane köylerini bombalamıştı. PKK kaynakları da Türk ordusunun dün Zap bölgesini bombaladığını bildirmişti. ANF


Asker helikopterlerle Karakoçan'da orman yakıyor

 

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Bazlama Jandarma Karakolu'na yönelik roketatarlıimage saldırıdan sonra bugün Türk helikopterleri bölgedeki ormanları yakmaya başladı.
Alınan bilgilere göre Türk ordusu bu sabahtan itibaren Bazlama köyü çevresindeki ormanlık alanları helikopterlerden atılan yangın bombaları ile yakıyor. Yangının halen devam ettiği kaydedildi.
Köylülerden alınan bilgilere göre çatışma sonrası çok sayıda kişi askerler tarafından sorguya çekildi. Askerlerin köylüler üzerinde ağır baskı uyguladığı belirtiliyor. ANF

0 Yorum: