DR.OSMAN: ‘’BAŞKAN BARZANİ VE ERDOĞAN’IN GÖRÜŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ’’

MAHMUD OSMAN PNA-Irak Parlemantosu üyesi Mahmut Osman, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ziyareti çerçevesinde, Erdoğan’ın Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Kürdistan İttifak’ı Listesi' nden Irak Parlemantosu'na üye olan  Mahmut Osman, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat ziyareti çerçevesinde, Erdoğan’ın Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani  ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Osman, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için kesin bir tarih belirlenmediğini ancak bu yakınlarda Bağdat’a geleceğini söyledi. Osman, görüşmede, petrol, su, PKK meselesi ve iki tarafı ilgilendiren daha başka konuların ele alınacağını söyledi.

Osman, Erğan ile Başkan Mesut Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani’nin görüşmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

Osman, Türkiye siyaseti  için önemli olanın Kürt sorununu ve PKK meselesini barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturması ve ortak sınırlara sahip olduğu Kürdistan Bölgesi ile dostluk ilişkisi kurması olduğunu söyledi.

0 Yorum: