HOLLYWOOD HEYETİ PARLAMENTO BAŞKANI MÜFTÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

  • PNA-Federal Kürdistan Bölge Parlamentosu Başkanı Adnan Müftü, Hollywood’dan oluşan bir sinema ve gazeteci heyetini kabul etti. Heyet, Halepçe soykırımı, Enfal Katliamı ve toplu mezarlar konusunda Hollywood yapımı bir belgesel film yapmaya hazır olduklarını belirtti.HOLLYWOOD HEYETİ PARLAMENTO BAŞKANI MÜFTÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

Hollywood heyeti, geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin ABD Temsilciliği Sanat ve Sinema Müdürü Necat Abdullah  ile beraber Halepçe’yi ziyaret etmişti.

Parlamento Başkanı Müftü ile Amerikan Hollywood heyeti arasında dün gerçekleşen görüşmede, heyet, Halepçe soykırımı, Enfal Katliamı ve toplu mezarlar konusunda Hollywood yapımı bir belgesel film yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Parlamento Başkan Yardımcısı Dr.Kemal Kerkuki’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Kürdistan’daki kültür durumu, sanat düzeyinin ilerletilmesi, sinema alanında uzmanların yetştiştirilmesi ve bir bilim merkezinin kurulması ele alındı.

Görüşmede, Kürdistan’da bazı belgesel film yapımı, Halepçe Soykırımı, Enfal Katliamı ve toplu mezarları hakkında yazılan eserlerden yararlanılmasından bahsedildi.

Hollywood heyeti de, uluslararası film şirketlerini Kürdistan’a getirme konusunda Kürdistan Bölgesi Hükümetine yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti. Film ve Kürt  sineması, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile sinema şirketleri arasındaki kordinasyondan bahsedilen görüşmede, heyet, Halepçe’yi ziyaret ettiklerini vurgulayarak, “Halepçe’de gördüklerimiz ABD’nin, diktatör rejimi yıkma çalışmalarına erken başlaması gerektiğini ispatladı” dedi.

0 Yorum: