İHSAN: “BM , ÖNERİ RAPORU KONUSUNDA BİZİMLE GÖRÜŞECEK”

MAHMUT IHSAN PNA-Federal Kürdistan Bölgesi (FKB)Hükümeti’nin Koparılan Bölgelerden Sorumlu Bakanı Dr.Mahmut İhsan, BM’nin Irak Özel Temsilcisi Steffan De Mistura’nın bu hafta içinde Kürdistan’ı ziyaret edeceğini, öneri raporunun ikinci ve üçüncü aşamasıyla ilgili Kürt siyasi liderliği ile bir araya geleceğini söyledi.

İhsan, De Mistura’nın öneri raporunun 2’inci ve 3’üncü aşamasını önümüzdeki Eylül ayında ortaya konacağını belirtti. Dr.Mahmut İhsan, De Mistura’nın düşüncelerinin tamamının siyasi uzlaşmaya bel bağladığını, bunun da bütün tarafların kabulünü amaçladığını söyledi.

Irak’ın Sesi ajansına demeç veren İhsan, BM’nin Irak Özel Temsilcisi’nin bu ziyaretinde Kürt siyasi liderliğiyle özellikle Kerkük meselesini konuşmak istediğini belirterek, De Mistura’nın Xaneqin ve Şengal gibi bölgelerden bahsetmek istemediğini kaydetti.

FKB Hükümetinin Koparılan Bölgelerden Sorumlu Bakanı İhsan, “Bu seferki rapor genel olarak daha ağır ve tarafsız olacak. Bu rapordan daha iyi bir sonuç bekleniyor. Ancak rapor açıklanmadan bu konuda hiçbir şey söylenemez” dedi.

0 Yorum: