Kürt marşa beraat

abddepkkmarsidiyarbakirlicocukkorosu[1]PNA-Amerika'da geçen yıl Ekim ayında yapılan Müzik Festivali'nde Kürtçe şarkı söyledikleri için haklarında dava açılan Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu'ndaki 6 çocuk yargılandıkları Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde beraat etti.

Dünya Müzik Festivali için 3 Ekim 2007 tarihinde Amerika'nın San Fransisco ve San Diago kentlerinde yapmış oldukları programda "Ey Reqip" marşını okudukları için PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu'ndaki 6 çocuğun yargılanmasına Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık avukatları, bir önceki duruşmada yaptıkları savunmayı tekrarlayarak, okunan marşın Kürdistan Bölge Yönetiminin ulusal marşı olduğunu, salondaki bayrakların da sözkonusu yönetimin bayrağı olduğunu belirtiler.

Mahkeme heyeti 5 yıl hapis istemiyle yargılanan 6 çocuğun, söyledikleri marşta suçun  unsuru oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi.

Aynı suçtan dolayı yargılanan, Yenişehir Belediyesi Gençlik Çalışma Grubu ve Çocuk Korosu üyesi 16 yaşındaki Ş.Y., 17 yaşındaki G.O ve 16 yaşındaki V.M.'de Diyarbakır 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve dava beraatla sonuçlanmıştı.

0 Yorum: