‘ Diyarbakır kana bulanacaktı ’

image Rizgarî Online/ Amedli İşadamı Mehmet Ali Altındağ; “İstihbarat kaynaklarımdan bana ulaşan kesin bilgi” dedi ve ekledi: “Ergenekoncular Diyarbakır’ı kana bulayacaklardı! Ancak güvenlik güçlerimiz hassas davranarak eylemi önledi.” Vakit gazetesinin konuyla ilgili haberi: “Tarih 9 Haziran 2007. Cumhuriyet mitinglerinin hemen ardından ulusalcı dernekler bu kez liderleri Ergenekon’dan tutuklanan İP’lilerin çağrısı ile bir araya gelerek Diyarbakır’da ‘Birlik ve Kardeşlik’ mitingi düzenlemişlerdi. Düzenlenen mitingin ise asıl amacının kanlı bir provokasyon olduğu deşifre edildi.
ELLERİNDE TÜRK BAYRAKLI GENÇLERE SALDIRI PLANI
Ulusalcıların mitinginde istihbarat birimlerinin hummalı çalışması sonucunda ellerinde Türk Bayraklı eylemcilere yönelik saldırının son anda önlediği ortaya çıktı.
İŞTE İSTİHBARAT BİRİMLERİNİN ULAŞTIĞI ŞOK BİLGİ
Diyarbakır Söz Gazetesi Sahibi İşadamı Mehmet Ali Altındağ, Vakit’e yaptığı açıklamada, güvenilir bir kaynağın kendisine çok özel bilgiler verdiğini belirterek, “Kaynağımı açıklayamam. Ancak net bilgiye göre, derin miting öncesi istihbarat birimlerine gelen bir ihbar söz konusu. İstihbarat birimlerinin ihbar sonrası yaptıkları araştırmalarda ihbarın doğru olduğu anlaşılmış. Söz konusu ihbar, ‘ulusalcı miting öncesi İstasyon meydanında özellikle ellerinde Türk Bayrağı olan eylemcilere saldırılacağı ve kan dökülmesinin sağlanacağıydı’ Üstelik daha önemli bilgi ise istihbarat birimlerinin soruşturmayı derinleştirmesi sonucu elde edildi. Çalışmalarda bu kanlı provokasyondan eylemi organize eden yöneticilerin haberdar olduğu bilgisine de ulaşıldı, Türkiye burada görev yapan hassas güvenlik güçlerine şükran duyguları içinde olmalı” diye konuştu.
SENARYO SON ANDA FARKEDİLDİ
Altındağ, bölgede gerilimi artırmaya yönelik bu derin senaryo karşısında istihbarat birimlerinin hummalı bir çalışma başlattığını ve muhtemel saldırının engellendiğini söyledi. Altındağ, “Çok açık Ergenekon tertibi bozuldu” dedi.
GÜVENLİK GÜÇLERİ KUŞ UÇURMAMIŞLARDI
Kanlı bir eyleme sahne olacağı söylenen mitingde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü 700 polis memuru görevlendirmişti. Polis miting alanına gelen insanların üstünü didik didik ararken, İstasyon Meydanı çevresinde de kuş uçurtmadığı dikkat çekmişti. imageMitinge gelenler 3 ayrı arama noktasından kontrollü bir şekilde alana alınmışlardı.

MİTİNGE EMEKLİ ASKERLER VE ADD DESTEK VERMİŞTİ
İP'nin düzenlediği ve Türkiye'nin birçok kentinden insanların da katılımının planlandığı mitinge yaklaşık bin kişilik katılım hayal kırıklığına neden olmuş ve Diyarbakırlıların ilgi göstermemesi nedeniyle 3 saat önce bitirilmişti. Yapılan mitinge İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli askerler, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve diğer illerden getirilen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştı.
BENZER OLAYLAR YAŞANMIŞTI
İstihbarat birimlerinin son anda önlediği saldırı ise akıllara daha önce Ergenekonculara destek veren sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri eylemlerde yaşanan bir dizi olayı getirdi.
İLK PROVOKASYON
28 Ekim 2007 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen "terörü protesto" mitingi öncesinde, miting alanına 50 metre mesafede yaşanan patlamada 3 kişi yaralanmıştı. Miting alanında bulunanlar patlamanın hemen ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atmışlardı.
ANKARA’DA FACİA ÖNLENMİŞTİ
Anayasa'nın 10. ve 42. maddelerinde yapılan değişikliğin ikinci tur görüşmeleri öncesi Ankara Sıhhiye'de yer alan Osmanlı Camii'nde bir el bombası bulunmuştu. 8 Şubat 2008 tarihinde bombanın bulunduğu caminin hemen yanında ise bir gün sonra 'laiklik ve bağımsızlık mitingi' düzenlenmişti. Cami cemaatinin dikkati mitingde yapılması muhtemel bir kanlı eylemi engellerken, bombanın MKE yapımı olduğu tespit edilmiş ancak seri numaralarının kazındığı görülmüştü.”RO/Akt:Zilan Dersim

0 Yorum: