Kürt Meselesine iliskin genis bir makale

image

Almanya'nin itibarli ve taninmis liberal gazetesi "Süddeutsche Zeitung" bugün "Günün Konusu" isimli ikinci sayfasi olan bölümünde Kürt sorununun cözümünü gündeme alan ve gazeteci Ahmet Dag tarafindan kaleme alinan genis bir makale yayinlanmistir. Makalenin iceriginde uluslararasi bir proje esasinda PKK'nin silah ve siddeti bir yöntem olarak terkedip demokrasi sürecine katiliminin saglanmasi ve muhatap ailinmasini icermektedir. Yazar bu sürecte uluslararasi gücler olan ABD, Avrupa Birligi ve Almanya Devleti ile Kürt liderleri Irak Devlet Baskani Celal Talabani ve Federal Kurdistan Baskani Mesud Barzani'nin Türkiye'de mevcut olan Kürt sorununun cözümü icin rol almalarini istemektedir.

Makalenin tamami asagidaki linkten okunabilir:

http://www.sueddeutsche.de/ausland/artikel/690/187097/

Not: Süddeutsche Gazetesi Almanya’nin en kaliteli yüksek tirajli ulusal gazetesi olarak image bilinmekte olup Almanyadaki siyasi, kültürel ve ekonomik yasaminda büyük etkisi olup elit kesim tarafindan takip edilen bir ciddi gazetedir.

Süddeutsche Gazetesi (liberal, günlük tiraji: 467000) ve Frankfurter Allgemeine Gazetesi (konservativ-muhafazakar, günlük tiraji: 390.000) Almanya siyasetinde en etkili gazeteler olarak bilinmektedirler.

Haberi gönderen: Gülistan

*www.kurdistan-post.org

0 Yorum: