Domuz bağlı Ergenekon - Hizbullah ilişkisi

 

Domuz bağı ve mezar evlerle tanınan Türk Hizbullahı'nın ilginç Ergenekon bağları...

image

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların verdikleri ifadelerde, 2000’de öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun, bazı üst düzey devlet görevlileriyle ilişkisi olduğu iddia edildi. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan emekli bir tanığın ifadesi, Ergenekon ve Hizbullah arasındaki irtibatı gözler önüne seriyor.

İddialara göre, Hizbullah’ı örgütleyen ve denetimini sağlayan kişilerin T. K. ve V. K. isimli emekli generaller olduğunu belirten istihbaratçı tanık, 2 örgüt arasındaki ilişkiyi şu örnekle açıklıyor:

Kullanılan bombalar aynı

"Hatay’da görev yaparken dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz ile İl Jandarma Alay Komutanı Vicdan Başaran’la şehir kulübünde yemek yedik. Bu yemekte bölge komutanının yanında bulunan sivil giyimli şahsın daha sonra İstanbul’da ölü olarak ele geçirilen Hüseyin Velioğlu olduğunu öğrendim."

Hizbullah ile Ergenekon terör örgütleri arasındaki en somut bağlantı ise 12 Haziran 2007’de Ümraniye’deki bir evde ele geçirilen 27 adet el bombasıyla ortaya konuldu. Ergenekoncuların eylemlerde kullandığı bu bombaların, Hizbullah’a yönelik 18 Mart 1999 tarihinde yapılan operasyonda ele geçirilen el bombalarıyla aynı kafile ve seri numaralı olduğu tespit edildi.

İSTANBUL (Bugün)

1 Yorum:

Anonymous said...

Bu haber ispatlı olarak yalanlandı. 99 yılında ele geçirilen bombaların devletin silahlı birimlerince önceden oraya konulduğu ve böylece insanlara komplo kurulduğu mahkeme dosyasında ispatlandı. Nedense bu Kemalist Türk medyasıyla aranız gayet iyii :)