En önemli üç isim

categlixo6 Erdoğan, Özkök ve Büyükanıt'ın darbe planlarından haberdar oldukları açığa çıktı. Erdoğan, Özkök ve Büyükanıt'ın 'sorumlulukları gereği' darbe planları kapsamında yargılanmaları gerektiği belirtiliyorozkok_erdogan_buyukanit
ERDOĞAN VE ÖZKÖK HABERDAR
AKP hükümetinin, 2003'ten beri Ergenekon yapılanmasından ve darbe planlarından haberdar olduğu, ancak o günden beri bir adım atmadığı, hakkında açılan kapatma davasıyla birlikte, 'darbe planlarını bir koz olarak kullanmak amacıyla harekete geçtiği' açığa çıktı. Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de darbe planlarından haberdar olduğu, ancak herhangi bir yasal işlem başlatmadığı belirlendi.
'SORUMLULUK GEREĞİ' YARGILANMALI
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da darbe planları yapanlarla irtibatı bulunduğu, ancak bugün siyasi bir malzeme olarak kullanmaya çalıştığı için AKP ile uzlaştığı belirtiliyor. Başbakan olarak Tayyip Erdoğan'ın, dönemin Genelkurmay Başkanı olarak Özkök'ün ve darbecilerle irtibatı olduğu açığa çıkan Büyükanıt'ın da 'sorumlulukları gereği' darbe planları kapsamında yargılanmaları gerektiği belirtiliyor.

Ergenekon siyasi dengeyi bozdu
Türkiye'yi sarsan Ergenekon operasyonunun etkisi en fazla siyasette hissediliyor. Kapanma davasıyla yalnızlaşan AKP, operasyon üzerinden manevra alanını genişleterek, rahat bir nefes alırken, CHP ise, 'darbecileri' savunur konuma düşerek, siyasi alanını daralttı. MHP 'bekle-gör' politikası izlerken, DTP ise, yalnız darbe girişimcilerinin değil, bizzat darbe yapanların da yargılanmasını istiyor.

 'Demokratik seçenek netleşmeli'
Ergenekon operasyonunu değerlendiren Öcalan, 'Operasyon Amerika'nın doğrudan operasyonudur. Ergenekoncular Rusya'ya, Çin'e, Hindistan'a dayanıyorlar. Amerika karşıtlığı yaparak Amerika'ya hizmet ediyorlar. Öyle söyledikleri gibi Amerika karşıtlıkları yok' dedi. Türkiye'de demokratik seçeneğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Öcalan, 'Onun için Çatı Partisi'nden söz etmiştim. Demokratik seçeneğin netleştirilmesi gerekir' açıklamasını yaptı.

0 Yorum: