BAŞKAN BARZANİ: “DAHA ULAŞACAĞIMIZ ÇOK HEDEF VAR’’

16-Aug-08 [13:10] PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) Başkanı Mesut Barzani, Kürdistan Demokratik Parti’nin (PDK) 62.kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayınlanan mesajında Parti’nin liderliği, üyeleri, taraftarları ve halkını, kahraman Peşmergeyi ve onurlu şehit ailelerini kutladı. Başkan Barzani, mesajında, “Çalışma yolu hala uzun ve zor. Daha ulaşacağımız çok hedefimiz kaldı’’ dedi.

Kürdistan Başkanı’nın mesajının metni:

 

Büyük ve Şefkatli olan Allah’ın adıyla…

Kürdistan Demokratik Parti’nin 62.Kuruluş Yıldönümü münsebetiyle, Parti’nin  Kürdistan adına yaptığı çalışma, mücadele ve fedekaralıktan, Parti’nin liderliğindeki bütün sevgili arkadaşları, üyeleri, taraftarları ve halkı en sıcak şekilde kutlamakla kendimi bahtiyar biliyor ve her zaman yaşayan şehitlerimizin onurlu ailelerine özel selamlarımı gönderiyorum.

Bugün, Partinin kurucusu ölümsüz Barzani  ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. 

Yine bugün ve diğer bütün anmalarda, kahraman peşmergenin yeri kalbimizdedir.

Parti’nin savaşçıları nasıl ki zor günlerde ve acı günlerde boyun eğmediyse, müttefiklerle ve halkımızın diğer savaşçılarıyla başarı elde ettiyse ve de diktatörlüğü yıktıysa,  bundan sonra da şunu bilmeliyiz ki hala zor ve uzun bir çalışma yolu var.  Daha ulacağımız  çok hedefimiz kaldı.

Bunların uygulanmasının başlıca şartı, dikkatli olmak ve Kürdistan toplumunun bütün bireylerinin sorumluluk sahibi olmasıdır.

Halkımızın saflarının sağlamlaştırılmasıyla, Kürdistan’ın diğer güçleriyle ittifakı daha da derinleştirmekle, özellikle de Kürdistan Demokratik Parti ile Kürdistan Yurtseverler Birliği arasında var olan tek saf yoluyla,  her zaman tehditlerle mücadele edebilir, Kerkük ve koparılan diğer bölgeleri Kürdistan’a bağlayabilir, yasalara göre işleyen bir hükümet kurulabilir, Bölge için kurulucak müesseselerle Kürdistan halkı için güzel ve refah dolu bir hayat temin edilebilir.

Hep başarılı olmanız temnnisiyle. Mesut Barzani 15.08.2008

0 Yorum: