BUGÜN PDK’NİN KURULUŞUNUN 62. YIL DÖNÜMÜ

image

PNA-Bugün Kürdistan tarihinin önemli bir günü. Bugün Büyük Önder Mustafa Barzani Büyük Önder Mustafa Barzani önderliğinde kurulan Kürdistan Demokratik Parti'nin (PDK) 62. kuruluş yıldönümü. PDK büyük Lider Mustafa Barzani önderliğinde 16 Ağustos 1946'da Mahabad’ta kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Kürt halkı ve Kürdistan halkının en önemli kazanımlarına imza atan PDK ulusal mücadele ve Kürdistan merkezli faaliyetleriyle bütün Kürdistan hakkını kucaklamış ve her türlü hizmeti sunmaya çalışmıştır. Büyük lider Mustafa Barzani tarafından öncülüğü yapılan parti bugün yine büyük lider Mesut Barzani tarafından yönetilmekte ve Kürt halkının kazanımlarını koruma ve geliştirme adına ulusal ve uluslararası arenada en üstün hizmetleri yapmaya devam etmektedir.

PDK gerek kuruluşu ve gerekse de Kürt halkının çıkarlarını koruma eksenli çizgisiyle Kürdistani çizgiyi benimeseyen ve bu çerçeveye hareket eden bütün fikir, ideoloji ve hareketlere açık olma ve onlarla ulusal ve ortak değerler çerçevesinde Kürt ve Kürdistan düşmalarına karşı durma şiarıyla faaliyetlerine devam etmiş ve hala aynı ulusal değerler ve daha gelişmiş bir politikayla faaliyetlerine devam etmektedir.

Kürdistani ve ulusal değerler için savaşmak ve Kürdistan halkının çıkarlarını ve vazgeçilmez sabitelerini korumak ve uluslararası arenada söz sahibi olmak ve bir milletin meşru haklarını teorik ve pratik dizgede yaşatmak ve bunu bir devlet politikası haline dönüştürmek şüphesiz kolay bir süreç değildir. Bütün bunlar yoğun bir emek, düşmana karşı politik, psikolojik ve sosyal alanlarda savaşmak ve bunu barış ve istikarara dönüştürmek suretiyle gerçekleşebilir.

1946’da Mahabad’ta kurulan PDK bütün bunları yapmış ve Kürdistan halkının korunması adına hem savaşa karşı çıkmış hem de meşru olduğunda Kürdistan halkının haklarının korunması için savaşmıştır. Şüphesiz bütün bunlar yapılırken bölge ülkeleriyle politik ahlak çerçevesinde ve bir halkın haklarını korumada herhangi bir taviz vermeme suretiyle diplomatik ilişkilerin kurulmasına araç olmuş ve bir halkın amaçlarına ve hedeflerine ulaşmasında en önemli hareket heline gelmiştir.

Her siyasi hareket ve örgütlenme şüphesiz bilim ve siyasi ahlakın çerçevesi içinde olduğunda değerlidir. Şüphesiz, Kürt haklarını korumada ve ona en uygun yol ile şekil vermek sistematik ve bilimsel örgütlenme gerektiriyor. Bu örgütlenme ve bilimsel olma da aynı çerçevede bu ahlaka sahip kadrolarla ve sabırlı çalışanlarla mümkündür. PDK kuruluşu, örgütlenmesi, çalışan kadrosu, yönetici kadrosu, bilime ve eğitime verdiği değerle ve önemle bir halkın öncülüğünü yapmıştır.

Parti, sadece uluslararası arenade değil millî arenada da Kürdistan halkının hakalarının korunamsı için diğer siyasi grup ve partileri kucaklamış ve onlara saygılı çizgisiyle değer kazanmış ve onalarla ulusal çıkarların korunması çerçevesinde stratejik ortaklar kurmuş ve bu da en iyi şekilde meyvasını vermiştir. Bu da Kürdistan halkının düşmana karşı tek ses ve birlik ruhuyla hareket emesidir.

Hiç şüphe yok ki bu parti eşsiz lider Mustafa Barzani ve oğlu Mesut Barzani öncülüğünde Kürdistan tarihinine altın harflerle yazılacak en önemli gelişmelerden birine imza atmıştır. O da; devletleşmeye doğru sabırlı adımlarla yükselen Kürdistan Bölgesinin ''Federal bir statü kazanmsıdır. PDK hiçbir zaman yılmadan ve yorulmadan hizmet, çalışmalarına ve Kürdistan halkının haklarını korumaya devam edecektir.

Peyamner Haber Ajansı, Kürdistan Demokrat Parti'nin 62. kuruluş yıldönümünü en sıcak şekilde kutlar ve bu partinin bütün Kürdistan halkının arzu ve isteklerine kavuşmasına vesile olmasını diler.

0 Yorum: