‘DTP kapatılırsa Kürtler yüzünü dağlara dönecektir’

ANF AĞRI / Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Halkla Dayanışma Şenliği'nde konuşan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, AKP Hükümeti'nin Ergenekon'la Kürtlere karşı topyekun saldırıda anlaştıklarını belirterek, "Şimdi DTP'yi kapatmaya çalışıyorlar, ama eğer DTP kapatılırsa şunu bilsinler ki Kürtler yüzünü dağlara dönecektir" dedi.

Doğubayazıt'ta DTP ve sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen 'Halk Dayanışma Şenliği' belediye meydanında yapıldı. DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Belediye Başkanı Mukkades Kubilay, DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt, DTP Kadın Meclisi,DTP Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, DÖKH ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin aralarında bulunduğu yüzlerce kişi Ahmedi Xani Parkı'nda bir araya geldi. Kitle buradan belediye meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, "Biji Serok Apo", "PKK halktır halk burada", " Öcalan" sloganları atıldı. Şenlik alanına "Biji aşiti" pankartı asılırken, Kürt siyasetçi Orhan Doğan'ın posterleri açıldı. Şenlik nedeniyle polis Doğubayazıt'ta geniş güvenlik önlemleri aldı. Ağrı'dan gelen iki otobüs çevik kuvvet ekibi ve özel hareket timleri Doğubayazıt'ın giriş ve çıkışlarını abluka altına aldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına bir dakika saygı duruşu ile başlayan şenlikte DTP Doğubayazıt İlçe Başkanı Ali Söğüt konuşma yaptı. Erdoğan'ın bir Kürt katili olduğunu söyleyen Söğü, Erdoğan'ın 22 Temmuz seçimlerinden önce Kürt halkına çeşitli sözler verdiğini ancak daha sonra bunları unuttuğunu belirtti. Söğüt, Kürtlerde Erdoğan'a oy vermemelerini istedi.

'PKK İNKARA VE İMHAYA BAŞKALDIRIDIR'

Söğüt'ün ardından söz alan DTP Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukkades Kubilay ise, barış ve demokrasi yolunda kararlılıkla yürüdüklerini söyledi. Demokratik, ekolojik ve cinsiyet eşitliğine dayalı bir düzen için mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini kaydeden Kubilay, "Yolumuz uzundur ama kararlılık ve azimle tüm engelleri halkımızla birlikte aşacağız" diye konuştu.

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer ise Kürt halkının büyük acılar yaşadığına dikkat çekti. Kürtlerin topraklarının işgal edildiğini, çocuklarının öldürüldüğünü ve dilinin yasaklandığını belirten Üçer, Türk halkıyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaşan Kürtlerin Cumhuriyet kurulduktan sonra inkar edildiğini hatırlattı. Kürtlerin imhaya ve inkara karşı 28 defa ayaklandığını söyleyen Üçer, PKK 15 Ağustos 1984'de buna karşı başkaldırdığını vurgulayarak, "PKK'liler Kürt halkının çocuklarıdır. PKK Kürt halkına başka çare bırakılmadığı için başkaldırdı. Eğer Kürtler yok sayılmasaydı bugün Kürt çocukları dağda olmazdı" dedi.

AKP VE ERGENEKON ANLAŞTI

AKP hükümetinin "Ben Müslüman'ım" dediğini, ancak Kürt halkının üzerine bomba yağdırdığını söyleyen Üçer, "Halkları katledenler Müslüman olamazlar. Erdoğan gittiği her yerde 'Benim 75 Kürt milletvekilim var' diyor. Bu milletvekillerinin hepsi birer Cemal Kaya'dır. Şimdi hepsi Ergenekon'u konuşuyorlar. Ergenekon'u biz uzun yıllardır biliyorduk. Erdoğan Ergenekon'un ortaya çıkarmak konusunda samimi ise Ergenekon, Van'da, Amed'de, Şemdinli'de, Doğubayazıt'tadır. Gelsin buralarda Ergenekon'u arasın. AKP Ergenekon'la Kürtlerin imhası konusunda anlaştı bu çok açık ve nettir. AKP, Ergenekon, ABD, İran, Suriye birlikte anti-Kürt ittifakı kurdular" diye konuştu.
Konuşmasında DTP'nin kapatılma ihtimaline de değinen Üçer, şunları söyledi : "DTP'yi kapatmaya çalışıyorlar. Bizim dokunulmazlığımız kaldırılırsa ne olacak ki? Biz halkımızın vekiliyiz. Eğer Kürt halkının mecliste temsil edilmesine tahammülleri yoksa şunu bilsinler ki Kürt halkı yüzünü dağlara dönecektir. Kürt sorunun çözümü için tek çare Sayın Öcalan'ın ve PKK'nin muhatap alınmasıdır. Kürt halkı özgürleşmedikçe PKK asla silahları bırakmaz." Üçer'in konuşmasının ardından Ahmedi Xani Derneği'nin folklor ekibi oyunlarını sergiledi. Şenlik Sanatçı Rojda'nın verdiği konserle sona erdi.

1 Yorum:

Anonymous said...

Everything is very open with a very clear description of the challenges.
It was definitely informative. Your site is very
helpful. Thank you for sharing!

My web site home cellulite treatment