Bölge 15 Ağustos'u kutluyor

15tebaxadana PKK'nin silahlı mücadeleye başladığı gün olan 15 Ağustos, Hakkari, Şırnak, Van, Batman, Siirt, Adana ve Mersin'de yapılan etkinliklerle kutlandı.
Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri PKK'nin silahlı mücadeleye başladığı tarihin yıldönümü nedeniyle toplu olarak kepenk kapattı. İl merkezi esnafların kepenk kapatmasıyla birlikte tamamen boşalırken, güvenlik güçleri merkez ve ilçelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yüksekova'da ayırca Orman, Güngür, Cumhuriyet, Yenimahalle ve Esentepe mahallelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Batman'da kutlamalar çerçevesinde önceki gece kentin 20 yerinde havai fişekler patlatılarak, 15 Ağustos görkemli bir şekilde kutlandı.
Şırnak'ın Silopi ilçesinde de 15 Ağustos Başak, Cudi, Ofis ve Barbaros mahallelerinde havai fişeklerle kutlandı. Meşaleli yürüyüşün yapıldığı Başak Mahallesi'nde ise yüzlerce kişi biraraya gelerek, ateş etrafında halaylar çekti. Kutlama sırasında birçok sokakta barikat kuran göstericiler sık sık sloganlar attı. Kutlama sırasında kendilerine 'Adil Amed İntikam Taburu' adı veren bir grup, mahalle aralarında, 'Saçımızı kazıtanın kökünü kazırız' yazılı pankartı taşıdı. Polis kitleyi dağıtmaya çalıştı. Kutlama gece geç saatlere kadar devam etti.
Van'ın Yüniplik ve Süphan mahallelerinde biraraya gelen gruplar, 15 Ağustos'u görkemli bir şekilde kutladı. Yüniplik Köy İçi sokağında biraraya gelen yüzlerce kişi ateş yakarak davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti. Süphan Mahallesi'nde de biraraya gelen kalabalık bir grup ateşler yakarak yürüyüş düzenledi. Siirt'te de önceki gece akşam saatlerinden itibaren mahalleler adeta ablukaya alınırken, Alan Mahallesi'nde bir grup genç yürüyüş gerçekleştirdi.
Mersin'de de DTP Yenişehir ve Toroslar ilçe örgütleri, yeni binalarının açılışını kitlesel bir şekilde gerçekleştirirken, açılış 15 Ağustos kutlamasına dönüştü. Açılışa binin üzerinde kişi katıldı. Açılışta bir konuşma DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürt halkı için son derece anlamlı ve çok önemli bir günde parti binalarının açılışlarının gerçekleştirildiğini belirterek, 'Bu anlamlı günde açılan parti binalarının Kürt halkına hayırlı olmasını diliyorum' dedi. Akdeniz'de de dükkan ve işyerlerinin kepenklerini kapattı.
DİYARBAKIR / DİHA

İlk kurşun tartışılmalı!

Erdoğan-Başbuğ mutabakatının asıl hedefi Kürtlere yönelik baskılar

Çeyrek asır

Kürt kurumlarına saldırılar durulmuyor

KCK, PKK ve KJB'den 15 Ağustos açıklaması

Tarih değiştiren tarihi atılım

'PKK muhatap alınmalı'

Alınak 35 yıl sonra 2. kez cezaevinde : “Bu maskeli faşist düzeni teşhir ediyorum”

0 Yorum: