KERKÜK VE YEREL SEÇİMLER YASASI İÇİN KOORDİNASYON HAZIRLIĞI

Kirkuk Castle, a symbol of Kurdish history

PNA-Irak İslami Fazilet Partisi, seçim yasası ve Kerkük meselesinin çözümü konusunda Irak parlamentosundaki bazı siyasi gruplar arasında koordinasyon kurulmasının gündemde olduğunu açıkladı.

1957 Kerkuk nufus sayimi sonuclari 

Kirkuk Kurdistan-iraq

Irak İslami Fazilet Partisi yetkililerinden Basım Şerif Irak’ın Sesi ajansına yaptığı açıklamada, seçim yasası ve Kerkük meselesinin çözümü konusunda parlamentodaki bazı siyasi gruplar arasında kordinasyon kurulmasının gündemde olduğunu belirtti.

Basım Şerif, Fazilet partisi, El-Irakiye, Arap Kütlesi ve bağımsız üyeler İzeddin el-Devle ile Hüseyin Felluci’nin özellikle Kerkük ve yerel seçimler konusunda ulusal uzlaşmaya dayalı bir çözüm yolunun bulunması için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

hawler erbil arbil castle Kurdistan

HEWLER’E GÖÇ EDEN VATANDAŞLARDAN SEÇİME KATILMAK İÇİN SEÇİM MERKEZLERİNE BAŞVURU...    

PNA-Irak’ta diğer vilayerlerden Kürdistan Bölgesi’in Başkenti Hewler’e göç eden 12 bin kişiden 8 bininin yerel seçimlere katılamak için Hewler seçim bürosuna adını yazdırdığı bildirildi.

Konuya ilişkin bir açıkama yapan Hewler Yüksek Seçim Komisyonu yetkilisi Hındrin Muhammed Salih, Irak’ın güneyinden ve orta kesiminden 12 bin göçmenin başkent Hewler’de yaşadığını bunlardan 6 bininin Kürt, Arap ve Hristiyan olduğunu ve bunların Musul’dan göç ettiklerini bildirdi.

Salih, Hewler’de bulunan göçmenlerin oylarını kullanmaları için özel sandıkları hazırlanacağını ve şuana kadar 8 bin kişinin oy kullnmak için adını yazdırdığını bildirdi.

BAŞKAN YARDIMCISI KOSRET RESUL ALİ, ABD’NİN BAĞDAT BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN BİR HEYETİ KABUL ETTİ
image

Güney'de askeri topluma doğru 3

Güney'de askeri topluma doğru 2
Güney'de askeri topluma doğru 1

PNA-Federal Kürdistan Bölge (FKB) Başkanı Yardımcısı Kosret Resul Ali, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği Yolsuzlukla Mücadele Dairesi Kordinasyon Sorumlusu Laurence Benedikt ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmede, Laurence Benedikt ve beraberindeki heyetin Kürdistan ziyareti karşısındaki memnuniyetini dile getiren Başkan Yardımcısı Ali, her zaman şefafiyetten yana olduğunu, bunu çok münasebette ve yerde dile getirdiğini söyledi ve heyete görevlerinin kutsal bir görev olduğunu illetti.

Başkan Yardımcısı Ali, yolsuzluğun bir hastalık olduğunu ve bu nedenle bütün dünyada önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Irak’taki görevlerinden bahseden Laurence Benedikt de, Kürdistan Bölgesi’ndeki medya özgürlüğünün rolüne değinerek, özgür medyanın yolsuzluğa teşebbüs gibi diğer yolsuzluk türlerinin önüne geçilmesinin en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi.

ABD’nin Bağdat  Büyükelçiliği Yolsuzlukla Mücadele Dairesi Kordinasyon Sorumlusu Benedikt, ayrıca, Kürdistan Bölgesi’ndeki özgürlük ve kalkınma karşısındaki memnuniyetini de dile getirdi.

  1. PEŞMERGE GÜCÜ KOPARILMIŞ BÖLGELERİN SINIRLARINDAN ÇEKİLMİYOR
  2. İNGİLTERE’NİN HEWLER BAŞKONSOLUSU BRUS: “140. MADDEYİ DESTEKLİYORUZ’’
  3. Kerkük ve Bush'un beklentisi
  4. Kerkük üzerinden nüfuz savaşı
  5. Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”
  6. Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi
  7. Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’
  8. Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”
  9. Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor
Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

0 Yorum: