Yunanistan’daki orman yangınlarını da Türk kontrgerillası gerçekleştirmiş!

Rizgarî Online/Haber-Yorum/Türk Başbakanlığı Teftiş Kurulu tarafından 1998 yılında tamamlanan ve “devlet sırrı” kapsamında olduğu gerekçesiyle kamuoyuna açıklanmayan Susurluk Raporu’nun 12 sayfalık bölümünde devlet terörü hem itiraf ediliyor, hem de savunuluyor… Belgede: “Türkiye’deki yangınlara misilleme olarak Yunanistan’da yangınlar çıkarılması, bazı yabancı ülkelerdeki PKK’lıların ve işyerlerinin bombalanması kararlaştırıldı” denilerek, Türk devlet güçlerinin PKK’lilere ve Yunanistan`a yönelik gerçekleştirdikleri orman yangınları, işyeri bombalamaları ve suikastler itiraf edilirken, “Her ülkenin kendi menfaatleri için illegal faaliyetlerde bulunması tabidir. Bu metodlar geçmişte uygulanmıştır. Halen de uygulanmaktadır. Gelecekte de uygulanacaktır.” Denilerek, bu terörist eylemler de açıkça savunuldu.

Raporda, Yunanistan’daki Lamia kampının saldırıya uğradığı, bazı yabancı ülkelerde PKK’lilerce çalıştırılan iş yerlerine bombalı saldırılar yapıldığı, PKK’ye patlayıcı, silah ve lojistik destek veren bazı kişilere suikast düzenlendiği, iki yıl devam eden bu çalışmalardan sonra PKK’nin dağ ve şehir kadrolarında büyük gerileme olduğu belirtiliyor.

Dönemin Türk Başbakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından hazırlanan 120 sayfalık raporun “devlet sırrı” olarak kabul edilen 103 ve 104. sayfasında, 1993 yılı sonlarında “terörle mücadelenin” ön plana çıkarıldığı anlatılıyor.

Devletin üst kademelerinden verilen talimatlar doğrultusunda, PKK`nin yurtdışı ve yurtiçindeki kampları, finans kaynakları, patlayıcı temin yerleri, yöneticilerinin barındıkları yer ve ülkeler hakkında Türk Genelkurmayı, Dışişleri Bakanlığı, MİT ve Emniyet’in koordineli bir keşif ve istihbarat toplama çalışması yaptığı belirtiliyor.

Tespitlerin ardından MİT, Genelkurmay, Jandarma ve Emniyet görevlilerinin katıldığı bir çalışma grubu kurulduğu, bu çalışmalarda değerlendirilen bilgilerden hangilerinin uygulandığının bilinmediği kaydedildi.

Susurluk Raporu’nda su bilgi ve savunular yer alıyor: “Ancak, zaman içinde önemli hedeflerden biri olan Yunanistan’daki Lamia kampı saldırıya uğramıştır. Halen aynı bölgede olmakla birlikte yeri üç defa değiştirilmiştir. Yunanistan’da eğitilerek ormanlarımızı yakmak üzere Ege ve Akdeniz bölgelerine gönderilen militanların yakalanmasından sonra Yunanistan’da da büyük orman yangınlarının çıktığı müşahade edilmiştir. Turizm bölgelerimizdeki (terörist) eylemlerden sonra Yunanistan’ın Girit ve Rodos adalarının turistik yerlerinde de patlamalar meydana gelmiştir.

Bu dönemde Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya’da PKK’lılarca çalıştırılan iş yerlerinin bir kısmı bombalı saldırılara maruz kalmıştır. Rusya ve diğer Doğu Bloku ülkelerinde, bazı PKK liderlerine suikast teşebbüsleri olmuştur.

“Dernek, parti ve gazetelerde” 

Yurt içinde de örgütün legal uzantısı olan dernek, parti ve gazetelerde patlamalar olmuş, PKK’nın patlayıcı madde, silah ve diğer lojistik desteğinin çok önemli kısmını sağlayan bazı kişiler suikastlere uğramıştır. İki yıl kadar devam eden bu çalışmalar ve yürütülen operasyonlar sonrası hem dağ hem şehir kadrolarında büyük gerileme ortaya çıkmıştır.

“Gelecekte de uygulanacaktır”

Her ülkenin kendi menfaatleri için illegal faaliyetlerde bulunması tabidir. Bu metodlar geçmişte uygulanmıştır. Halen de uygulanmaktadır. Gelecekte de uygulanacaktır. Ancak, bunun tek elden koordineli bir şekilde ve yanlışlıklara yol açmayacak tarzda yürütülmesi esas olmalıdır."

RO/Ömer Kaçar

Faşizmin mühendisi

Doğudan batıya alev alev

Bölge alev alev yanıyor

Top atışlarıyla Zap'da ormanları yakıyorlar!

Asker helikopterlerle Karakoçan'da orman yakıyor

Bagok 5 gündür yanıyor

Dersim de yanıyor

Tunceli ormanları yanıyor, Ovacık duman altında

Dersim'de asker 2 yerde orman yangını çıkardı

CUDİ VE GABAR YANIYOR :'...Ve elimden hiçbirşey gelmiyor'

1 Yorum:

zalım said...

Şimdi sizlerin amacı dürüstçe yaşamak olmadığından her türlü yalan iftira haberi yapabilirsiniz. Ama bazen öyle haberleriniz var ki yemin ederim Türk olmasam inanırım ha... Eeee Ermeniler de örgütleri olan PKK yı dağıtırsa ne yapacaksınız merak ediyorum. Bakın bugün 7 şanslı pkk lı da teslim oldu. Emin olun yakında serbest kalırlar... Gelin siz de vazgeçin bu sevdadan... Bunu siz istemiyorsunuz zaten oyuna geliyorsunuz. Biz sizi seviyoruz. Aynı Allah'a ve peygambere inanıyoruz. Yanlış mıyım?