Facebook'da ırkçı örgütlenmeler

İZMİR (14.08.2008)- Dünyanın en büyük iletişim ağlarından Facebook, ırkçı grupların faşist duygularını dile getirdikleri, bir araya geldiği bir platform halini aldı. Ağda, Özellikle Kürt ulusuna dönük faşist söylemler öne çıkarken coğrafyamızda yaşayan diğer ezilen uluslara dönükte şovenist yaklaşımlar sergileniyor.

Bu gruplardan “En iyi Kürt ölü Kürt’tür”, “Kürt sorunu yok, Kürt istilası var”, “Kürtlere soykırım yapılsın diyenler” faşist söylemleri ile en dikkat çekenleri. Yüzlerce üyesi olan “En iyi Kürt ölü Kürt’tür” grubunun açıklama yazısında ise şu ifadelere yer veriliyor: “Bu grup, Türk kimliğini kabul etmeyen, ‘Ben Kürt oğlu Kürdüm’ diyen, ama bir yandan da bu vatanın olanaklarından yararlanan Kürtlere karşı kuruldu. Kürtlerin bu ülkede başımıza neleri sardığını biliyor musunuz?   Ülkemizdeki suç oranlarının; fuhuş ve kadın ticaretinin yüzde 98.2’si, uyuşturucu ve silah kaçakçılığının yüzde 96.4’ü, çeteleşme, mafya, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, zorla alıkoyma suçlarının yüzde 79.7’si, dolandırıcılık suçlarının yüzde 68.9’u, cinayet suçlarının yüzde 68.4’ü, tecavüz suçlarının yüzde 87.6’sı, taciz suçlarının yüzde 94.2’ü onlar tarafından yapılıyor. Şehirdeki mazlum yüzlü çakal!.. İçimizdeki dost görünümlü hain, dağdaki şerefsiz terörist!!.. Kürtleri ülkemizde istemiyoruz!!!.. Bu düşünceye sahip olan her Türk evladı demek, bu suç oranlarının yok olup silinmesi demektir!!..”

Irkçı ve faşist düşünceleri internet ağı üzerinden genç beyinlere aşılamaya çalışan grubun sayfasında Kürtlere yönelik birçok hakaretin ve şovenist söylemin yanı sıra üyeler tarafından yazılmış “Ben ırkçı değilim, sadece Kürt düşmanıyım” şeklindeki ilginç yazılarda dikkat çekiyor.

Buduncular sahnede

Daha önce İzmir’de düzenledikleri “Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun” çağrılı imza kampanyasıyla gündeme gelen ve geçtiğimiz aylarda kendisini fesheden Türkçü Toplumcu Budun Derneği yöneticileri de ırkçı imza kampanyalarını Facebook üzerinden sürdürüyor.

Derneğin feshedilmeden önce başkanlık görevini yürüten Cenk Tozkoparan, grubun yöneticilerinden biri. Grubun giriş sayfasında “Son elli yılda hiçbir Türkçünün, ve ırkçının yapamadığını Cenk Tozkoparan 10 yılda yaptı” ifadeleri kullanılırken, “Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun” kampanyasına destek vermek isteyenlerin isimlerini gruba eklemeleri çağrısı yapılıyor.

Türkçü Toplumcu Buduncu derneği hakkında, “kürt nüfusunun artışı durdurulsun” telebi ile ürütüğü imzxa kapmanyasından dolayı İzmir Barış girişimi, ÇHD, İHD'ninde aralarında olduğu kurum ve kişiler tarafından dava açılmıştı. İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği’ ve ‘halkı aşağıladığı’ gerekçeleriyle açılan davaya, Çingene Hakları Merkezi ve Helsinki Yurttaşlar Derneği de müdahil olarak katılıyor.

 

Kürt düşmanlığı Facebook'ta : “En iyi Kürt ölü Kürt'tür, Kürtlere soykırım yapılsın”

Facebook’ta polis mesajları

En iyi Kürt ölü Kürttür

Türk adaletinden (!) Türklere “Kürde ölüm tehdidi” özgürlüğü!

Ergenekon milisleri Kürtleri temizleyecekti!

Bir askerden vahşet itirafları

4 Yorum:

Anonymous said...

bu marjinal gruplardan yola çıkarak,nefreti ve düşmanlığı genele yaymaya çalışmanın amacı nedir? kürt ırkçılar yok mu?
nefreti ve düşmanlığı körüklemek mi yoksa herkesi insanca düşünüp yaşamaya yönlendirmek mi? 100 kişide 1 kişi kürtlere karşı insanlık dışı düşünceler taşıyor diye diğer 99 kişiyi de aynı kategorideymiş gibi yansıtmakla ne elde etmeye çalışıyorsunuz? hangi fikre ve kimlere uşaklık ediyosunuz siz? o eleştirdiğiniz karşı çıktığınız kesimle aynı ellere uşaklık ettiğiniz kesin... bu yaptıklarınızla onlardan bi farkınız mı var sanıyosunuz? mesele etnik kimlik meselesi değil insanca düşünebilme meselesidir. benim gibi düşünen kürtler de var türkler de,ne yazık ki sizin gibi düşünen adı ne olursa olsun kendini insan zannedenler de...inşallah düşmanlıkla yoğurduğunuz beslediğiniz dünyanın altında gene siz kalırsınız. allah akıl fikir vicdan versin... iyi insan nedir bilen,iyi insan olabilen ve her türlü pisliğin mevcudiyetine rağmen inatla iyi kalabilen tüm kardeşlerime selam olsun....

Anonymous said...

marjinal gruplar derken haberde verilen Turkiyedeki adalet(!) kurumlarindan da bahsediyormusunuz?
en basitiyle Kurtce yasak insanlarin anadili yasak o halde kim marjinal?
yada ben burada yazdiklarimi her tarafta yazabilirmiyim? yayinlarlarmi yazdiklarimi?
Davami acarlar fislerlermi? Yani yaptiklarini yazmak bile suc kabahat?
ONLAR USTUN IRK!
Insanlarin dili, kulturu, adi, istikbali, topragi, sehri, eceline kadar bu ustunluk taslayan irkciligi adeta din bellemis ve herkesi zorla taptiran "insanlara" ait!
KARDESLIK MASALI KARDESLIK...
Zaten turklere olsa olsa kurtlerden baska kardes olmaz vede yoktur mucburiyetten ya seve seve... yada sove sove... yada dove dove... kardeslik!
Bu arada eger senin kardesin varsa ve suan evdeyse ona bir kafa gecir bu evde sadece benim dedigim olur bu ev benimdir demelisin!
VE BUNU HER YERDE OKULDA PAZARDA YERKEN ICERKEN HERGUN DEMELISIN!

UTANMIYORSUNUZDA DEGIL MI?
Bu eylemi yapanlar suclu degil ama yazanlar suclu.Bu yazanlarin yayin haklari, bilgi edinme haklari da ustun millete ait. Ustun ve cennetmekan millet o yuzden hergun bu gazeteleri kapatiyor, bazen bombaliyor bazen dove dove bazende silahla vuruyor!
gerci siz kardeslerinizi seversiniz..

NASIL OLSA IKI DUNYADA CENNETLIK BU USTUN MILLET? ALCAK DINSIZ IMANSIZ CEHENNEMLIK ... boluculere istedigini yapma hakkina sahip!
Verilecek biz hesabinizda yok! Ne kadar guzel!

ben eniyisi sana hic cevap vermemis olayim yazarken bile ustunlugunuze golge dusuruyorum.
hem bu kadar ozgurluk bir kurde cok fazla degil mi?
Zaten Kurtse Cerkezse Arapsa Karadenizli ise hic bir sey gerekmez degilmi nasil olsa kardeslik bu herkes Turk.

Anonymous said...

turkiyede anketler yapilir degisik zamanlarda, en guvenilir kurum hangisi diye her ne hikmetse; bir yanda vatan millet, ataturk, mehmetcik edebiyati yaparken, diger yanda golf oynayan, askeri helikopterle piknige giden ve gayrimesru (esrar-eroin, faili mechuller vs) islerle istigal eden, abd irgatligini yapan ORDU anketlerde hep birinci sirada (%70-80-90) oraninda yer alir.istanbulda bir eglence merkezinde yuzlerce kisinin gozleri onunde bir bayanin (ananiz,baciniz,esinizde olabilir) insanlik disi , ve polis giyimlilerce yerde suruklenip goturuldugunde (sonrasi irzina geciliyor) bir allahin kulundan ses yok. cunku onlar polis ve VatanS....r. simdi sormak lazim Marjinal grup kim ? korkutulmus,sindirilmis ve irzina gecilmis (guya musluman olacak) bir(marjinal degil) 12 eylul toplumu...

ismail avcı said...

ne geri zekalı insanlarsınız sizin hizmet ettiğiniz pkknın bir dini bile yok sizin dinizi değiştirmeye çalışan pkklı piçler inanmayın buna ülkemizde huzur ve mutlu yaşamalıyız sizin dininize dilinize karışan oldumu nedir bu bölücü zihniyet biraz yapıcı olmayı deneyin.