'Devletin Kürdü' zengin olunca

zeydanlilar_dugun_devlet_kurdu1 Bölge'de halk yiyecek ekmeği bile zor bulurken, AKP'nin vekilleri Zeydanlılar trilyonluk düğün yapabiliyor. 10 bin korucusu bulunan Zeydanlıların parası devletten geliyor

 
Rant sisteminin besledikleri
Pinyanişi Aşireti lideri Zeydan'ın oğlu ve AKP Milletvekili Rüstem Zaydan'ın kardeşi Zayyat Zeydan ile aynı aşiretten Veysel Abbasigil'in kızı Meryem Abbasigil'in düğünü, AKP eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın evinde yapıldı. Düğünde geline 18 kilo altın, damada ise 320 bin YTL para takıldı. Sırtlarını devlete dayayan Zeydanlıların 10 bin korucusu bulunuyor.
Sırtlarını devlete dayamışlar
Yıllardır koruculuğun getirdiği zırhı uyuşturucu, mal ve akaryakıt kaçakçılığında kullanan Zeydanlıların düğünü, devlete dayalı rantı bir kez daha gözler önüne serdi. Öcalan, 2006'da benzer bir düğün yapan Zeydanlar için 'İnkara dayanan sisteme sırtlarını dayamış durumdalar. Halkın yiyecek ekmeği yokken gelinlerine yüz kilo altın takıyorlar' demişti.
Savaş rantı ile yediler, içtiler, eğlendiler
zeydanlilar_dugun_devlet_kurdu2 Nüfusunun yüzde 70'i açlık sınırında yaşayan, sık sık çöplükte ekmek toplayan çocuk görüntüleri ile Türkiye gündemine gelen Hakkari'de, 3 gün 3 gece süren düğün konuşuluyor. Yıllardır 10 bin aşiret üyesiyle koruculuk yapan, koruculuğun getirdiği zırhı uyuşturucu, mal ve akaryakıt kaçakçılığında kullanan Zeydan aşiretinin düzenlediği düğün tepkilere neden oldu. Halk Zeydanlar'ı 'Savaş rantından beslendiler. Tok ne anlar yoksulun halinden' diyerek eleştirirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 2006 yılında yine benzer şatafatlı düğün yapan Zeydanları 'İnkara dayanan sisteme sırtlarını dayamış durumdalar. Halkın yiyecek ekmeği yokken gelinlerine yüz kilo altın takıyorlar' diyerek yerden yere vurmuştu.
Pinyanişi Aşireti lideri Zeydan'ın oğlu, AKP Milletvekili Rüstem Zaydan'ın kardeşi Zayyat Zeydan ile aynı aşiretten Veysel Abbasigil'in kızı Meryem Abbasigil'in düğünü AKP eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın Esentepe Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde cuma günü akşam başladı. Düğünün üçüncü ve son gününe AKP Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Van, Hakkari, Şırnak Bitlis, Ankara ve İstanbul'daki aşiret mensuplarından yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Düğüne katılan davetliler takı takmak için uzun kuyruk oluşturdu. Davetliler, 20 yaşındaki gelin Meryem Abbasigil'e 18 kilo altın, 21 yaşındaki damat Zayyat Zeydan'a ise 320 bin YTL taktı. Ancak gelin Meryem'in taşımakta zorlandığı takılar düğün sahipleri tarafından alınarak çantalara konuldu. Düğün yemeği olarak kavurma, pilav ve salata ikram edildi, Yemek için 30 büyük, 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 20 bin şişe su, 15 bin ekmek, 1 ton salatalık, 1 ton domates, 500 kilo biber, 1 ton prinç, 1 ton yoğut kullanıldı. Düğün yemeği 10 aşçı tarafından hazırlandı. Düğüne katılan davetliler, kol kola girerek canlı müzik eşliğinde doyasıya halay çekti. Eski AKP Milletvekili Mustafa Zeydan, oğulları AKP Milletvekili Rüstem Zeydan, damat Zayyat ve gelini Meryem ile hatıra fotoğraf çektirip, halaya katıldı. Milletvekili Zeydan, sanatçı Aydın Aydın'a eşlik ederek Kürtçe türküler söyledi. 3 gün, 3 gece süren dilllere destan düğün, gelin ve damadın evlerine uğurlanması ile son buldu.


Öcalan: Zeydanlar savaştan besleniyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 29 Eylül 2006 tarihinde Zeydan Aşireti'nin o tarihte gerçekleştirdiği düğünü eleştirmiş, şu eleştirilerde bulunmuştu: 'Savaştan beslenenler var. İçlerinde korucu ailelerinin de bulunduğu yüze yakın Kürt ailesi var. Bunlar inkara dayanan sisteme sırtlarını dayamış durumdalar. Özellikle korucu ailelerinin bu savaştan rant elde ettikleri açıktır. Halkın yiyecek ekmeği yokken işte Zeydan'ın beş gelinine yüz kiloya yakın altın takıyorlar. Bu rantın kesilmesini istemeyebilirler.'
HAKKARİ

0 Yorum: