Şİİ İTTİLAF LİSTESİ: “KERKÜK’E ASKERİ GÜCÜN KAYDIRILMASI BÜYÜK BİR YANLIŞLIK”

peshmarga 700.491

18-Aug-08 [10:37]PNA-Şii İttilaf Listesi’nden Irak Parlamentosuna üye olan Taha El Sadi, Irak’ın güney ve orta kesiminden Kerkük’e askeri gücün kaydırılmasının büyük bir yanlışlık olduğunu söyledi.

Taha El Sadi, yaptığı açıklamada, “Güney ve orta kesimden Kerkük’e askeri gücün kaydırılması büyük bir yanlışlıktır” dedi.

Bir süre önce Kürdistan İttifak Listesi’nin Irak parlamentosunu terk etmesine rağmen onaylanan ve Kerkük’ün 4 ayrı seçim bölgesine ayrılmasına yönelik olan 24.maddeye değinen El Sadi, “Bu madde (24.) güney ve orta kesimden Kerkük’e askeri gücün kaydırılması ve Peşmergenin yerini almasını talep ediyor. Bu büyük bir yanlışlık” dedi.

24.maddeyle Kürt liderliğine bir mesaj verilmek istendiğini kaydeden El Sadi, söz konusu maddenin Kerkük ile ilgili her anlaşmanın önünde engel oluşturduğunu söyleyerek maddenin kaldırılmasını istedi.

perlamaan08180009 Kürtler Diyala'dan çekilmeyi kabul etti

 
Kürt yöneticiler, Irak hükümetinin talebi üzerine Diyala'dan birliklerini çekmeyi kabul ettiler. Kürt hükümetinde peşmerge işlerinden sorumlu bakan Cafer Mustafa, Irak hükümetinin kararı üzerine 10 gün içinde Diyala'daki Kara Tepe'den peşmerge güçlerinin çekileceğini söyledi. Mustafa açıklamasında, 'Bölge Başkan Yardımcısı Kosret Resul ve KDP sekreteri Fadil Mirani öncülüğünde Kürt otonom bölgesi yöneticilerinden oluşan bir heyet Perşembe günü Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile görüştü' dedi. Bu görüşmede iki tarafın Kara Tepe'deki peşmergelerin geri çekilmesi konusunda anlaşmaya vardığını belirten Mustafa, bir peşmerge tugayının 'terörist gruplara' karşı mücadele ve güvenliği sağlamak için Irak ile koalisyon güçlerinin talebi üzerine bir yıldan fazladır bu bölgede olduğunu söyledi. Diyala'nın kuzeyinde bulunan Kara Tepe, Saadiye ve Celewla'da 2 yıldan beridir 4 bin kişilik bir peşmerge tugayı bulunuyordu. Süleymaniye ile sınır olan bu bölgelerde çoğunlukta Şii Kürtler yaşıyor. Federal Kürdistan Bölgesi bu bölgelerin Kürtlere ait olduğu ve Kürdistan'a bağlanmasını istiyor. ABD'nin destek sunduğu yaklaşık 40 bin Irak gücü 29 Temmuz günü bölgede geniş bir operasyon başlattı. El Kaide bu operasyonlara gerekçe olarak gösterildi. Ancak Kürtler buna inanmıyor. Peşmerge sözcüsü General Cabar Yaver de, 'Burada barışı sağlamak için kanımızı verdik' tepkisinde bulunmuştu. Bu arada Federal Irak Meclisi'ndeki Kürt parlamentler Dr. Mahmut Osman, Kürdistan İttifak Listesinin ülkedeki yerel seçim yasasına ilişkin şu an arayışlar içinde olduğunu belirterek, parlamentodaki gruplarla sürmekte olan ittifaklarını gözden geçireceğini söyledi. Mahmut Osman 'Kürdistan İttifak Listesinin boykutuna rağmen meclisten geçen yerel seçimler yasa tasarısının ardından meclisteki farklı gruplarla arayışlar içindeyiz'' dedi.. SÜLEYMANİYE / ANF

1x1 BAŞBAKAN BARZANİ, FEYLİ KÜRTLERİN MAL VE MÜLKLERİNİN İADE EDİLMESİNDE ACELE EDİLMELİ

OSMAN: KÜRDİSTAN İTTİFAK LİSTESİ ,DİĞER LİSTELERLE İTTİFAKINI GÖZDEN GEÇİRECEK’’

Şengal katliamı unutulmuyor

    PEŞMERGE GÜCÜ KOPARILMIŞ BÖLGELERİN SINIRLARINDAN ÇEKİLMİYOR
          İNGİLTERE’NİN HEWLER BAŞKONSOLUSU BRUS: “140. MADDEYİ DESTEKLİYORUZ’’
          Kerkük ve Bush'un beklentisi
          Kerkük üzerinden nüfuz savaşı
          Şii Lider Sistani: “KERKÜK’ÜN GELECEĞİNİ KERKÜK HALKI BELİRLEYECEK”
          Türkiye, Irak’ı siyasi krizin eşiğine getirdi
          Dr.MAHMUT OSMAN: ‘’IRAK’TAN KERKÜK’E GÜÇ KAYDIRMAK ARAPLAŞTIRMA ANLAMI TAŞIYOR’’
          Kandil’den Kerkük mesajı:Sömürgeciler Kürtleri denetim altında bulundurmak için Kerkük’ü enegelliyorlar”
          Türkiye, Saddam Hüseyin rejimininden sonra Kürtlerin bütün kazanımlarını azaltmak için her yolu deniyor
        Erdoğan, Irak'ta verdiği mesajlarla Kürt sorununda çözüm istemediğini yineledi. Şengal Katliamı: 500 ölü, 400 yaralı

        0 Yorum: