Almanya Polisi: Turistler için tüm Türkiye tehlikeli

Pippa231 Mart 2008’te Gebze'de ölü bulunan İtalyan Giusseppina Pasqualino di Marineo…

ANF BERLİN-Almanya Kriminal Dairesi (BKA), Dışişleri Bakanlığı'ndan tüm Türkiye’nin Alman turistler için tehlikeli bölge ilan edilmesini istedi. BKA, Roj TV’yi yasaklaması nedeniyle İçişleri Bakanına yönelik saldırı olasılığı tehlikesinin arttığı iddiasında bulundu.HBEMyDFL_Pxgen_r_220xA

Almanya Focus dergisinin ele geçirdiği 9 Temmuz tarihli, BKA Başkanı Klaus Wittling imzalı bilgi notunda Türkiye’ye giden Alman turistlere yönelik acil uyarının genişletilmesi istendi.

Wittling, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın 3 Alman turistin HPG gerillaları tarafından rehin alınması ardından Kürt illeri için geçerli olan acil uyarının yetersiz olduğunu belirterek Bakanlığı, acil uyarıyı tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde genişletmeye çağırdı.

BKA Başkanı, İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble’nin Kürt medyası tarafından Roj TV’yi kapatmakla sorumlu tutulmasının kendisine yönelik saldırı olasılığı tehlikesini arttırdığını ileri sürdü.HBXsHpkL_Pxgen_r_220xA

Focus dergisi başkent Berlin’deki İçişleri Bakanlığı'nın yanısıra ‘‘PKK kurumlarına yönelik çok sayıda operasyonu yöneten Wuppertal ve Köln polis müdürlerinin de tehdit edilmiş olarak kabul edildiğini’’ belirtti.

Almanya’nın yüksek tirajlı dergisi Der Spiegel de geçtiğimiz hafta yayınladığı bir haberinde Almanya Kriminal Polisi BKA’nın HPG'nin rehin alma olayından önce alıkoyma veya saldırı olabileceği yönünde uyarıda bulunduğu ifade edilimişti. Der Spiegel’e göre BKA bu bilgileri bir çok ülkenin İçişleri Bakanlığı’na göndermişti.

0 Yorum: