DTP kongresinden notlar

DTP_nci_Olagan_Kongresi_2008

Ankara'da yapılan DTP'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan konuşmalarda, partinin önümüzdeki dönem izleyeceği tutum üzerinde durulurken, 'güvercin-şahin çatışması'na da cevap verildi.DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_01
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, lehine atılan sloganların damgasını vurduğu kongrede kapatma davasına da tepki gösterildi.
Sabah saatlerinde kongreye gelen ve yorgun düşen partililerin bir kısmı, yeşilliklerde uyumayı tercih ederken, gelenlerin büyük bölümü yorgunluğa rağmen, halay çekerek slogan attı.
Oluşturulan birçok arama noktalarında sabah saatlerinde insanlar didik didik aranırken, sonraki saatlerde aramalar gevşetildi.

DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_05


İlk kez kadın ve gençlik temsilcilerine konuşma hakkı tanındı.
Yöresel kıyafetleri ile kongreye katılan kadınların salonunda renkli görüntüler oluşturdu.
Salonda çok sayıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posteri ile Demokratik Konfederalizm bayrakları açıldı. Bir gencin, salona asılan büyük Türk bayrağının yanında Konfederalizm bayrağı tutması farklı bir görüntünün oluşmasına neden oldu.

DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_12


Kongreye Türkiye'nin birçok yerinde 20 binden fazla kişi katıldı. Engellemelerden dolayı başta Hakkâri olmak üzere bazı yerler, öğle saatlerinde kongre salonuna ulaşabildi. Bazılarının ise daha geç saatlerde ulaştığı belirtildi.
Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu Ulus'tan Tren Garına kadar geniş bir alanda, kongreye katılanlar renkli görüntüler oluşturdu. Bir yandan ortak yemekler yenirken, diğer taraftan halaylar çekilip slogan atıldı.

DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_10


PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın saçlarının zorla kazıtılmasını protesto etmek amacıyla çok sayıda kişi, saçlarını kazıtarak kongreye katıldı.

dtp_2_nci_olagan_kongresi_1


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın adının geçtiği konuşmalar en çok alkış alan konuşmalar oldu. DTP'lilerin konuşmaları sık sık Öcalan lehine atılan sloganlar ile kesildi.
Trafik kazasında yaşamlarını yitiren Kürt siyasetçiler Hüsnü Ablay ve Cihan Deniz'in büyük çerçeveli fotoğrafının salona girmesi ayakta alkışlarla 'Şehit namirin' sloganları ile karşılandı.
DTP'liler konuşmalarında, Çatı Partisi'nin gereğine dikkat çekerken, konuklar Çatı Partisi önerisine tam destek verdi. Kongre Çatı Partisi'nin onaylandığı bir kongre oldu.
Kongre'ye çok sayıda ak sakallı yaşlı insanlar katıldı. Ak sakallıların kongredeki yoğunluğu, 'Kürt dindarlar, AKP'den uzaklaşmaya başladı' yorumlarına neden oldu.
Kongreye katılan AB yetkililerinin 'verdiğimiz silahlar Kürtlere karşı kullanılıyor' sözleri özeleştiri olarak nitelendirildi.

DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_20


Kongrede çalışan 'Oremar' şarkısı ile Mahmut Alınak'ın konuşması kongre salonundaki coşkuyu arttırdı

DTP_2_nci_Olagan_Kongresi_07


Sıcak hava ve iş mevsimi olmasına rağmen, kitlenin kongreye yoğun ilgisi, 'Kürtler Anayasa Mahkemesi'ne sözlü savunma vermeye geldi' yorumlarına neden oldu.
Kongre salonunda, Genelkurmay Başkanı, Erdoğan, Bahçeli ve Baykal'ın isimleri yuhalanırken, kitle 'satılmış basın' diyerek basına tepki gösterdi.
Kongre'de DTP'ye katılan çok sayıda belediye meclis üyesi ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani için katılım töreni düzenlenerek, rozet takıldı.
DİHA


D T P 2. Olağan Kongresi fotoğrafları / Fotoğraf Galerisi
Ayna: Türkiye Cumhuriyeti kimliğini Kürtlere borçlu
Türk: Fırat'ın doğusunda yaşananlarla hesaplaşılması gerekiyor

0 Yorum: