KERKÜK SEÇİMLERİ İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR…

PNA-Irak Parlemantosu’nun Kerkük’te seçimin nasıl yapılacağını tek taraflı hale getireceği bildirildi. Parlemantodaki siyasi partiler Kerkük’te seçimin nasıl yapılacağı konusunda şuana kadar da görüşmelere devam ediyor.image

Irak Parlemantosu’nun yarın yapılacak toplantıda Kerkük’te seçimin nasıl  yapılacağını tek taraflı hale getireceğini söyledi.

Kürdistan İttifak’I listesi üyesi İsmail Şukri, Kekük’te seçimin nasıl nasıl yapılacağına dair görüşmelerin şuana kadar da devam ettiğini bildirdi. Şukri, Kekük’te seçimin nasıl yapılacağına dair çok sayıda düşüncenin ortaya konulduğunu bildirdi. Şukri, Parlemanto’daki grupların seçimin ertlenemesine koşullu destek verdiğini ve bu koşulllardan birininin İl Meclisinin olduğu gibi kalması olduğunu bildirdi.

image MEŞHEDANİ: “1957 NÜFUS SAYIMI KERKÜK’ÜN GERÇEK KİMLİĞİNİ BELİRLEYECEK”   

PNA-Irak Parlamento Başkanı Mahmud Meşhedani, önümüzdeki günlerde yerel seçimler yasasasının tamamlanacağını, Kerkük’teki seçimlerinin de erteleneceğini söyledi.

Irak’ın Sesi Ajansının haberine göre, Meşhedani dün başkent Bağdat’ta bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde yerel seçimler yasasasının tamamlanacağını, Kerkük’teki seçimlerinin de erteleneceğini söyledi.

Meşhedani, ulusal uzlaşmanın sağlanabilmesi için tüm siyasi grupların Kerkük seçimlerinin ertelenmesi konusunda razı olduğunu söyledi. Mahmud Meşhedani, bütün siyasi tarafların Kürkük meselesinin 1957 nüfus sayımına göre çözülmesini istediğini kaydetti ve bu çözümün Kerkük’ün gerçek kimliğinin belirleyeceğini söyledi.

0 Yorum: