Ergenekon albümünden çok konuşulacak fotoğraflar

image Star Gazetesi'nin haberine göre, Ergenekon sanıklarının değişik tarih ve mekanlarda yaptıkları toplantıların belgesi fotoğraflar oldu. Farklı meslek grubupları ve hayatlardan olmalarına rağmen zanlıların, kimi zaman bir ormanlık alandaki kampta, kimi zaman bir otel lobisinde bir araya geldikleri görülüyor. Ormanlık alanda daha önce soruşturma konusu olan Vatansever Güç Birliği Haraketi ile Kuvayi Milliye Hareketi arasındaki birliği sağlama toplantısının görüntüleri de dikkat çekti. Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ hemen hemen her karede yer alırken, geçtiğimiz günlerde tahliye edildikten sonra hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın da değişik yerlerdeki toplantılarda hazır bulunduğu görülüyor.

BiRLiK ZiRVESi

Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Kuvayi Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın da katıldığı ormanlık bir alanda yapılan toplantıda, Kuvayi Milliye Derneği ile Vatansever Kuvvetler Derneği'nin birleşmesi masaya yatırılmış.

Okkır her yerde

image Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi Derneği Başkanı Taner Ünal ile Kuddusi Okkır bir arada...

Gergin buluşma

Muzaffer Tekin, Kuvayi Milliye Teşkilat Başkanı Hüseyin Görüm ve Kuddusi Okkır'ın görüldüğü fotoğrafın Ergenekon toplantısını gösterdiği öğrenildi.

Dost sohbeti

Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü Sevgi Erenerol, Muzaffer Tekin ve avukat Kemal Kerinçsiz neşeli bir sohbet anında görülüyor.

Yılın Kuvvacıları

image

24 Aralık 2006... Hilton Oteli... Yılın Kuvvacısı ödülünü alanlar arasında Veli Küçük, Turhan Çömez, Kemal Kerinçsiz, Vedat Yenerer gibi Ergenekon tutukluları ile CHP Milletvekili Nur Serter de var.

 

image

2006 Yılın Kuvvacısı ödül töreni. Yer Hilton Oteli. Veli Küçük, Emin Gürses, Kemal Kerinçsiz ve Turhan Çömez aynı karede.

image

Tuncay Güney, Celal Talabani ile. Arkalarında da Özal ile Talabani'nin birlikte resmi var.

Soruşturma yeni değil üç yıldır devam ediyor

ERGENEKON soruşturması kapsamında Genelkurmay Askeri Başsavcılığı'nda muvazzaf subayların da dosyalarının olduğu iddiasına Akşam Gazetesi yeni bir boyut getirdi. Gazete dün manşetten verdiği haberinde aralarında 6 kurmay Albay'ın da bulunduğu 20 subayın Ergenekon Terör Örgütü ile ilişkili soruşturulduğunu yazdı. İddiaya göre MİT'in 3 yıl önceki raporunda dile getirdiği Hava Kuvvetleri içindeki illegal örgütlenmenin açığa çıkarılması için Genelkurmay dosyayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdi. Askeri Savcılık ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında belge ve bilgi alış verişi gerçekleşti ve muvazzaf subaylarla Ergenekon bağlantısı araştırılıyor.

Genelkurmay Başkanlığı ise uzun süredir devam eden soruşturmanın yeni gibi yansıtıldığını, Ergenekon'la ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Bu tür yayınlarda ''kasıt aramamanın mümkün olmadığı'' belirtilen açıklamada, bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine hukuk dışı saldırılara yöneltildiği ifade edildi ve halkın yasal ve demokratik tepki göstermesinin doğal bir beklenti olduğu vurgulandı.

Ergenekon okyanus ise kum tanesi bile değilim

image ERGENEKON kapsamında tutuklanan ve 1997-99 arası Kocaeli'nde 15. Kolordu Komutanı olarak görev yapan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret eden Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tanzer Ünal 'Morali çok iyi' dedi. Tolon'u 'eski bir dost, arkadaş'' olarak ziyaret ettiğini belirten Ünal, Tolon'un hakkındaki tüm iddiaları reddettiğini söyledi. 'Ergenekon bir okyanus ise ben bu okyanusta bir damla, bir kum tanesi bile değilim' dediğini aktardı. Tolon'un sorguda (madem emeklisin başkaları gibi niye balık tutup, resim yapmıyorsun?) diye sorduklarını anlattığını ifade eden Ünal, 'Ergenekon'a baş arıyorlardı, bizi buraya monte ettiler'' dediğini anlattı.

Okkır'ın ölümünü iki müfettiş soruşturuyor

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, 'Ergenekon''da tutuklandıktan sonra sağlık nedeniyle tahliyesinin ardından hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın ölümü ile ilgili 2 müfettiş görevlendirdiğini açıkladı. Şahin Okkır'ın eşinin 'devletten özür beklemesi'ne ilişkin şöyle konuştu: Bakanlık olarak, personelinin, hastanelerin veya hekimlerimizin merhum Okkır'ın ölümü konusunda kusuru, savsaklama var mı. Raporu görelim sonra değerlendirme yaparız.

zaman

0 Yorum: