PKK-Ergenekon ilişkisi

 milliyetci ulkucu zaman yenisafak ergenekon pkk

Renklerin içinde en erken beyaz kirlenir. Türk sisteminin kendi içindeki hesaplaşmadan Kürtlerin payına, birbirlerini Ergenekonculukla suçlamak düştü.

Genç nesiller belki bilmez, ama ben çok iyi hatırlarım, 1980 öncesi bir çok Kürt ve Türk örgütü PKK kurucularından Kemal Pir’i MİT görevlisi olarak suçlardı. Bu konuda bir çok broşür okuduğumu hatırlıyorum. Karadeniz’in Kürdistan ruhlu bu yiğit çocuğu, Diyarbakır  zindan direnişinde Hayri Durmuşlarla birlikte bu dünyadan göçüp gitti. Şimdi her Kürdün evinde resmi var.aksiyon Pkk

Türk ırk devleti içindeki kirli hesaplaşmanın en paspal ve en seviyesiz biçimi yine Kürtlere kaldı.

Doğrusu bu yolda Fethullahçı basın çok iyi çalışıyor. Kürt çocuklarının en temiz direniş sayfalarına kalın, kirli birer çentik attılar.

Herkes kuşkulu. Fethullahçı basın dağdaki gerillaların birbirleriyle olan telsiz görüşmelerini  yayınlıyor güya. Yazılanlara bakılacak olursa dağdaki gerillalar da birbirlerini Ergenekoncu olmakla suçluyormuş!

Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan çoktan Ergenekoncu subaylarla çalışıyorlarmış!

Dağların çıldırtıcı koşularında otuz senedir sırtları döşek görmeden Ergenekon için ağaç kabuğu dişliyorlarmış demek!

Sağlığında Kemal Pir’in MİT ajanı olduğunu söyleyenler şimdi Türk basını ve Türk itirafçılar aracılığıyla PKK yöneticilerinden Ergenekoncu çıkarmaya çalışıyorlar.

Düzen, Türk devletini yeniden restore etme işlemini Kürtleri kirleterek sürdürüyor.

Adsız

Günde üç öğün pişmanlık yasasından yararlanmak için başvuran Şemdin Sakık, savcılığa PKK Ergenekon ilişkisini açıklamak için başvuruda bulunuyor. Emrindeki binlerce Kürt çocuğunu ölüme gönderen birine mertçe ortaya çıkıp PKK-Ergenekon ilişkisini açıklamak düşer. Emekli MİT ajanları, polis şefleri, tatminsiz siyasetçiler sürekli PKK devlet ilişkisi açıklanmalıdır diyorlar.

Açıklansınlar. Böylece Kürtlere erkenden bir hesaplaşma ve arınma süreci yaşatırlar.

Fakat öyle yapmıyorlar. PKK- devlet ilişkisini açıklamaya sıra geldiğinde belgeler ya çalınmış oluyor, ya ismi bilinmeyen bir başçavuş belgelere el koymuş oluyor, ya ilişkiyi kuranlar öldürülmüş oluyor ya da saklandığı dolapta fareler belgeleri yemiş oluyor....
Kürt ulusu bu kadar mı kirlenmiş? Binlerce kahramanının canıyla var olmuş Kürt direnişi bu kadar mı kirli?

Doğrusu Türk ırkçılığı iyi çalışıyor. Kendi çürük düzenini yeniden restore ederken, Türk –İslam faşizminin sokak kanadı devlet hakimi Kemalist bürokrasinin kemiklerini kırarken, Kürt’te el atılacak hiçbir değer bırakmıyor.

Türkiye toplumu 85 yıldır nice krizler yaşadı; ne darbeler, ne idamlar, ne çalkantılar ne tutuklamalar gördü. Tek partiden çok partili zamanlara geçti, parlamento fesihleri yaşadı. Kürdistan’nın dağ ve taşına Ecevit’in “Karaoğlan” efsanesi yazıldı?

Peki daha sonra krizlerden Kürtlere ne düştü? Köpek soyu gibi birbirini yiyenler, Kürde karşı birleşerek streslerini atmadılar mı?

Türk devleti ve Fethullahçı basın Kürt çocuklarına karşı alçakça bir kampanya sürdürüyor. Türklere devlet kuran Kürtler 85 yıldır Türkiye’de demokrasi ve eşitlik kavgası yapıyor. İnsan Hakları Dernekleri, Türk Solları, Sendikalar, Sivil Toplum kuruluşları, kendisini topluma yenilikçi olarak yutturan AKP gibi siyasi partiler, Kürtlerle dolup taşıyor. Kürt ile orantılı düşünüldüğünde, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde Kürde karşı kaç Yozgatlı, Kırşehirli, Rizeli, Bayburtlu, Sakaryalı, Zongundaklı ve Merzifonlu var?

Sadece Diyarbakır ve Batman’dan Türkiye çapında tanınmış yüzlerce demokrasi mücadelecisinin adını sayabilirim. Buna karşı kaç Yozgatlı, Kırşehirli, Rizeli, Bayburtlu, Sakaryalı, Zonguldaklı veya Merzifonlu demokrat veya insan hakları mücadelecisinin ismini verebilirsiniz?

Kürtler; Türk demokrasi mücadelesinin, darbeciliğin, İslamcılığın, yenilenme ve restorasyonunun dolgu yemi olmaktan bıktı. Yozgatlı, Kırşehirli, Rizeli, Bayburtlu, Sakaryalı, Zongundaklı veya Merzifonlunun yapması gerekeni yapmaktan bıktı.

Şimdi soruyorlar: Ergenekoncu musun? Yoksa Ergenekon karşıtı mı? Bir Kürtte saflıkla bunlar necidir diye bir soru sorsa haksız mıdır?

Rütbe hırsızlarının, sokakların ve camilerin sahibi Türk İslam faşistlerinin, İmam hatip yetişmeli takunyalı bürokratların 150 senedir kendi aralarında sürdürdükleri iktidar kavgasının Kürt olarak hangi yanına güç yetireceksin?

Türkler, gecikmiş de olsa kendi evlerini ve önünü temizliyorlarsa temizlesinler. Bu, gerçek bir temizlikse insan ancak bundan mutluluk duyar. Fakat Türk toplumunun omuz vermesi gereken bu temizliği Kürtlerin artık yorgun düşmüş omuzlarına yüklemek ve bu yükü yüklerken de onların değerli ve kutsal bulduğu simge ve kişilere hakaret etmek ahlaksızca bir yoldur.

Ergenekonculuk, Türk ırk devletinin dahi taşımakta zorlandığı yayılmacı Türk çeteciliğinin diğer adıdır. Türk devleti, ad yapmış üç-beş kirli generalini yargıya teslim etmekle tarihi suç ve hesaplardan yırtacağını sanmaktadır...

Kürtlere ve Kürt siyasetçilerine gelince; ister PKK’li, ister PKK karşıtı olsun, Kürt toplumuna ve mücadelesine emek vermiş herhangi bir Kürt şahsiyeti veya siyasetinin Ergenekoncu olması eşyanın tabiatına aykırıdır. Kürtler aksine, Türk ırk yayılmacılığın, Ergenekonculuğun kurbanlarıdırlar.

Türk devleti, Türk basını, Türk partileri, silahlı kuvvetleri, düzen içi veya düzen dışı çeteler çeşitli zamanlarda mutlaka muhalif hareketlere sızmaya ve etkilemeye çalışmışlardır.

İsrail uzun yıllar Arafat’ın örgütü FKÖ’ye karşı HAMAS’ı desteklemesi gibi... Şimdilerde ise HAMAS İsrail’in kabusudur.

Burada kesin bir yargımı belirtip konuyu kapatmak istiyorum. Gittikçe güç ve itibar kaybeden Kemalist ordu ve CHP evet Kürtlerin celladıydı. Hala cellatlık yapıyorlar. Fakat güç ve itibar kaybettiklerinin de artık farkındalar...

Kürtler, Türklüğün Ortadoğu’da yeniden yayılmacılığın adı olan Yeni Osmanlıcılığın, yani Türk-İslam sentezinin, yani takunyalılar sınıfının, yani Fethullacılığın cellatlığına hazır olsunlar.

Kürt özgürlük mücadelesine gelince; Kürt çocuklarının zulme karşı olan otuz yıllık haklı direnişini kimsenin kirletmeye ve saman fiyatına teslim almaya gücü yetmez. Bir güç zaafa ve aymazlığa düşerse, yeni güçler, birikmiş ulusal enerji üzerinden Kürt davasını alır götürürler.

Gasp edilmiş Kürdistan yurdu, Kürt özgürlük mücadelesini her koşulda omuzlayacak yiğit ve kararlı insanlarla doludur. Hasan Bildirici- Kurdistan-Post.org

0 Yorum: