Diyarbakır’da muhbirlik eğitimi

 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Terörle Mücadele Şubesi, lise öğrencileri için ‘’terör’’ konulu konferansları  düzenleyerek, bu konferanslarda  öğrencilere doldurmaları için anket soruları dağıtmaktadır.
1014Terörle Mücadele Şubesi , sorduğu  sorularla öğrencilerin ağızlarını arayarak, farkında olmadan onları,  aile ve çevrelerinin alışkanlıkları hakkında bilgi vermeye zorlamakta ve böylece  muhbir konumuna düşürmektedir.
Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlığın yönergeleri doğrultusunda, 2 yıldır uygulandığı bilinen bu programın amacının ‘’öğrencileri terör konusunda bilinçlendirmek’’ olduğu belirtilmektedir.
Okul ders programlarında böyle bir uygulama olmadığı halde, ders ortasında sınıfın kapısı açılmakta ve öğrencilerden, polis tarafından onlar için hazırlandığı  söylenen otobüse binmeleri ve  konferans yerine gitmeleri istenmektedir.
Öğrancilere, önce paramparça olmuş vücutlar, bombalar, bağırmalar ve kurşunlamaların olduğu  15 dakikalık bir film izletilmektedir.  Aslında 18 yaş üzeri çocukların izleyebileceği  bu görüntüler daha küçük çocuklara izlettiriliyor.
‘’Kürt bölücülerin’’ öldürdüğü  insanlar gösteriliyor ve arkasından itirafçılar konuşturuluyor. İtirafçılar, neden ayrıldıklarını anlatıyorlar.
Arkasından anketlerin doldurulmasına sıra geliyor. Anketteki soruların 27 tanesinden 10’u doğrudan  ‘’terör’’le ilgili.

Sözünü ettiğimiz  ankette  yer alan tartışmalı sorular:

-Aşağıdakilerden biri ya da birden fazlası tarafından olumsuz propagandaya maruz kaldınız mı?
  a) kalmadım,
  b) ailem,
  c) akrabalarım,
  d) arkadaşım,
  e) din görevlisi,
  f) dernek mensubu (üyesi-başkanı),
  g) işyeri sahibi,
   h) öğretmenim,
   i) komşum.

-Ailenizin teröre karşı sizi bilinçlendirmede etkili ve yeterli olduğuna inanıyor musunuz?

-Öğretmenlerinizin teröre karşı sizi bilinçlendirmede etkili ve yeterli olduğuna inanıyor musunuz?
-Evinizde en çok hangi televizyon kanalları izleniyor?
-Kanunlarca yasaklanmış bir ideolojinin savunulduğu aşağıdaki etkinliklerden hangisine katıldınız? (Birden fazla seçeneği işaretleyebilirsiniz)
a) ev toplantısı,
  b) işyeri toplantısı,
  c) dernek toplantısı,
  d) kahvehane toplantısı,
  e) cami toplantısı,
  f) internet cafe toplantısı,
  g) gösteri ve yürüyüş,
  h) basın açıklaması,
  i) gezi/piknik,
  j) katılmadım.


1015 Diyarbakır Emniyet İnternet Sitesinde, Terörle Mücadele Şubesi  yukarıdaki anketle ilgili geçen yıl 17.000 öğrenciye ulaştıklarını ve bu yıl ise, 60.000 öğrenciye ulaşmak istediklerini belirtiyorlar. Böylece, Diyarbakır’daki bütün öğrencilere ulaşılmış olunacak.
Diyarbakır'ın ilçelerinden Dicle'de de konferans yapıldı. Dicle Necati Ceylan Lisesi'nde düzenlenen konferansta dağıtılan ankette, öğrencinin aile durumuna ilişkin sorular yöneltildi. Örneğin,
‘’Şu an yaşadığınız yere nereden göç ederek geldiniz? Diyarbakır dışına çıktıysanız aşağıdakilerden hangisinde veya hangilerinde bulunurdunuz?  Bugüne kadarki uygulama ve politikaların terör problemini çözmede etkili olduğuna inanıyor musunuz?’’şeklinde sorular da  yer almaktadır..
Bu tür yöntemler Humeyni ve Naziler tarafından geçmişte  uygulanmıştı. İran’da, Allah adına, küçük çocuklar ailelerini ihbar eder konuma düşürülmüşlerdi.
İlginç olan, bu anketlere çocukların yazdıkları mesajlar da Emniyet’in resmi sitesinden verilmiş. Bütün çocuklar bu sorulara doğru cevap vermeyebilirler, ama sonuçta bilmeden de olsa kendi ailelerinin polis tarafından fişlenmesine yardımcı oldukları açık. Zaten polis bu konuda da detay bilgiler elde etmeye büütün Kürdistan’da her zaman uğraşıp durmuştur.
Son günlerde bu muhbirlik yöntemlerine bazı yenileri de eklenmeye başladı. Kuzey Kürdistan’ın birçok yerleşim alanındaki  direnişlerde,  polise taş atan çocuklara muz  ve  ayakkabı dağıtma  görüntüleri televizyonlardan kasıtlı verilmektedir. Plisin  nasıl ‘’sevgi gösterisi’’nde bulunduğu görüntüleri gösterilmek isteniyor.  Tabii ayakabı  vb.. alma  amacıyla  Emniyete giden çocukların adı ve adresi alınmakta ve ayakkabıların  adreslerine gönderileceği söylenmektedir. Bu yöntemle de,  aslında  yurtsever aileler fişlenmektedir.

image


Son Newroz’la ilgili gösterilerde, medyanın gözleri önünde, 15 yaşında bir çocuğun kolunun polis tarafından nasıl kırıldığını bütün dünya izledi. Türk medyası ve sözde sivil toplum örgütlerinden hiç ses çıkmadı. O nedenle ‘’sempati göstermeler ve muz dağıtımı’’ başka amaçlara yöneliktir, polisi iyi gösterme çabalarıdır.
Diyarbakır’da yapılan anket ve uygulamalar çok vahimdir. Bunun üzerinde ısrarla durulmalıdır.
G.Ç.http://www.lekolin.com

Showing posts for query polis kürt. Show all posts

Gözaltındaki DTP İlçe Başkanı hastaneye kaldırıldı

ERGENEKON = T.C.

Halkın İddianamesi (1-2-3-4-5-6)

AKP hükümeti hesap vermeli

Ergenekon'u çözmeyen Göngören'i çözemez

'Cantürk'ü ve Buldan'ı biz öldürdük'

Aslan payı askere

İşte gerçekler

'Kürt meselesini düşünmezseniz yoktur. Bak ben düşünmüyorum'

BURASI TÛRKIYE…

Ergenekon'u neden PKK ile ilişkilendiriyorlar

PKK-Ergenekon ilişkisi

Almanya Polisi: Turistler için tüm Türkiye tehlikeli

Bir 'iyi çocuğun' itirafları : infaz, bombalama, tecavüz, işkence, suikast!

Kürt işçilere ülkücü saldırı

Yine Van yine polis!

Çiller'in bilgisi dahilinde 250 kişiyi öldürdün mü?

Kürt işçilerin Ordu ve Trabzon’a girişi yasaklandı!

Kürt toplumunun haklarını savunanlar baskı altında

Bornova da bir ayda 2. işkence : Mardinli Kürt'tür Vurun ulan vurun!

Polisten seyir halinde ki araca “park cezası!..”

Osmanlı'dan AKP'ye... Çözüm Getirmeyen YAKLAŞIMLAR...

İzmir, Sakarya, Aydın, Balıkesir, Mersin, Gebze… Lincin son durağı Adana

Polis'ten neştercilere çay ikramı...

Takdir sizin

AKP’nin katilleri ödüllendirildi

Marmara Bölgesi’nde Kürtlere yönelik halk ihlalleriyle birlikte linç girişimleri de arttı.

Baykal Ankara'da başka, Diyarbakır'da başka konuştu!

BAYDEMIR ERDOGAN'LA KUZEY KURDISTANDA KI AKP'NIN 6 YILINI DEGERLENDIRDI : Kimseyi bilmiyorum ama artık ben kanmayacağım !

Çocuğunu reddet kurtul!

Asıl terörizm Türkiye'de Kürtlere karşı uygulanıyor

Cizre'de Yahya Menekşe'yi polis panzeri ezdi, Van'da Zeki Erinç polis kurşunuyla öldü. Yüksekova'da 29'undaki, İkbal Yaşar, yine polisin kurşunuyla...

28 Mart olaylarında 'adalet' arayışı – 1

Newrozu Heyeti: Türkiye Kürtleri imha etmeye çalışıyor

Newroz’da gözaltı sayısı 400’e yaklaştı

YTÜ'de Kürt öğrencilere polis saldırısı

Arkadaşlarımız soru sormak isteyince, 'Burada biz konuşuruz' diyerek, sözlerini kesti.

Irkçı-milliyetçi saldırgan gruplar, polis eşliğinde, teröre tepki adı altında 'gösteri haklarını' kullanıp, DTP binaları ve başka siyasi parti...

Gruba müdahale eden yüzlerce polisin daha sonra 'Her şey vatan için', 'Ne mutlu .... diyene' şeklinde slogan atması dikkat çekti.

Muğla'da Kürt öğrencilerin yoğun olarak gittiği bir kafeyi basan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 34 öğrenciyi döverek gözaltına..

2 Yorum:

Anonymous said...

Türke kalkan eller kirilir

Anonymous said...

yabanci devletlerin türkiye halkini birbirne düsürme politikasidir bu her okudugunuza inanmayin UNUTMAYIN eger kürtlere karsi bir engelleme olsaydi bugün doktorlarimiz ögretmenlerimiz avukatlarimiz mühendislerimiz arasinda ve daha bir cok meslekte Kürt olmazdi yapilan arajtirmalarda DEVLETIN özellikle dogu ve güney dogudaki (Bunlarin cogusu kürttür) COCUKLARA EGITIMDE COK DESTEK VERDIKLERI ORTADADIR LÜTFEN YALANLARA VE ALDATMALARA KANMAYIN LÜTFEN...TÜRKIYE KAYITSIZ SARTSIZ TÜRKLERINDIR TÜRK = KÜRT -LAZ-CERKEZ-AZERI vs...bizler türk boyundan gelmis dis kuvvetlerin aldatmacalari ve oyunlariyla türklügü unutulmus unutturulmaya calisilmis büyük bir milletiz ismimiz azeri kürt laz cerkez ne olursa olsun ASLIMIZ türk boyundan gelmistir.birlik olursak dirlik bulabiliriz parcalanmamaliyiz UYANIN!